Matovič: Razia v rodinnej firme mi politicky uškodila, a to bol jej cieľ

NETKY.SK • 6 Január 2016, 09:49 • 2 min
Matovič: Razia v rodinnej firme mi politicky uškodila, a to bol jej cieľ

BRATISLAVA – Augustová policajná razia v rodinnej firme regionPRESS šéfa OĽaNO-NOVA Igora Matoviča mu politicky uškodila. Matovič to povedal v bilančnom rozhovore pre TASR s tým, že mu táto udalosť zobrala aj vietor z plachiet.

slovakia

left justify in out

"Ak si staviam kampaň na tom, že bojujem proti zlodejom v politike a zrazu sa postaví policajný prezident s tým, že regionPRESS sú podvodníci, u mnohých to vyvoláva oprávnené otázky. Ja si myslím, že to bol aj cieľ tých razií mi politicky uškodiť. Keď Národná kriminálna agentúra (NAKA) a prokuratúra tvrdia niečo také, čo ja môžem dosiahnuť. Doteraz však nenašli jedinú faktúru, kde by bol nejaký problém. Ale to keď sa ľudia dozvedia, to už bude mať stokrát menšiu sledovanosť ako bublina, ktorú vytvorili v auguste," myslí si.

 

Matovič sa za raziu hnevá na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), lebo je presvedčený, že to bola jeho akcia. "Nie je najmenší dôvod predpokladať, že to nebola akcia robená s jeho vedomím a s jeho pobočníkom ministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD)," povedal.

 

Šéf OĽaNO-NOVA aj preto reagoval na kauzu obvinením, že premiér a jeho manželka majú na Belize čierny účet so stámiliónmi dolárov. "Vzhľadom na to, že raziu v regionPRESS urobila NAKA na základe anonymu, som chcel aj týmto poukázať, aké je to absurdné a aký bude rozdiel v prístupe. Ja som mal už v tom čase dva alebo tri týždne listovú zásielku, ktorá hovorila o tom, že Fico so svojou manželkou si otvorili firmu na Belize napísanú na bielych koňov, a tá firma si otvorila účet. Nezverejnil som to, lebo mi to nepripadalo dostatočne hodnoverné na to, aby som z toho robil vec verejnú. Robert Fico ale bez problémov zneužil orgány činné v trestnom konaní, aby ma očiernil, na základe anonymu, a ešte to urobil vo forme policajnej razie. Tak som urobil to isté, zverejnil som anonym," popísal udalosti Matovič.

 

Líderka kandidátky OĽaNO-NOVA Veronika Remišová, ktorá sa stala známou aj písaním blogov, už pre Denník N priznala, že takto neoverené informácie by na blog nedala. "Samozrejme, že by bolo úplne ideálne, keby bolo možné vytiahnuť účet Roberta Fica overený notárom. Ale, samozrejme, všetci vieme, ako sú chápadlá schránkových firiem zapustené do politiky a je verejným tajomstvom, že za tým sú strčení politici," dodal Matovič.

 

Robert Fico najskôr médiám predložil doklad o tom, že na Belize žiaden účet nemá. Neskôr vyšetrovateľ NAKA ukončil preverovanie informácií poskytnutých poslancom Matovičom vo veci existencie účtov predsedu vlády a jeho manželky Svetlany v banke v Belize. Ako informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, zo zadovážených dokumentov a výpovedí vyšetrovateľ vylúčil skutočnosti o účtoch uvádzané poslancom Matovičom a tiež nezistil žiadnu súvislosť s písomným materiálom, ktorý predložil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona