Matovič: Procházka na kandidatúru podpisy OĽaNO nezíska

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 11:01 • 2 min
Matovič: Procházka na kandidatúru podpisy OĽaNO nezíska

BRATISLAVA– Nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka nebude môcť počítať v prípade prezidentskej kandidatúry s podpismi poslancov Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO).

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA líder OĽaNO Igor Matovič, poslanci OĽaNO sú slobodní, ale zároveň aj zodpovední, takže to nepredpokladá. „Všetci poslanci OĽaNO sa na poslaneckom klube zhodli, že SR si zaslúži prezidenta nepolitika a v prvom rade morálnu autoritu so silným životným príbehom hodným nasledovania. Naša zodpovednosť znamená, že pôjdeme v tejto línii,“ vyhlásil Matovič. Klub OĽaNO má v súčasnosti 15 poslancov.

Podľa podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Štefanca by Procházka mohol získať podpisy poslancov ich strany jedine v tom prípade, že by bol jej oficiálnym kandidátom. „Našu podporu dostane len taký kandidát, ktorý bude našim oficiálnym kandidátom a získa dôveru v straníckych primárkach. Tu má šancu aj Radoslav Procházka, ak sa bude o našu podporu uchádzať,“ povedal Štefanec pre agentúru SITA. Prezidentské primárky majú byť v SDKÚ-DS na jeseň. SDKÚ-DS zatiaľ rokuje o spoločnom možnom kandidátovi s KDH a Mostom-Híd. Zatiaľ sa však nedohodli. Kresťanskí demokrati ponúkajú ako kandidáta do prezidentských volieb Pavla Hrušovského. 

Na kandidatúru na prezidenta je potrebných buď 15 podpisov poslancov NR SR alebo 15-tisíc od občanov. Procházka zatiaľ zo zbieraním podpisov od občanov nezačal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona