Matovič: Pri superreferende chceme osloviť každú domácnosť

NETKY.SK • 15 Január 2015, 13:06 • 2 min
Matovič: Pri superreferende chceme osloviť každú domácnosť

BRATISLAVA - Hnutie OĽaNO podľa lídra Igora Matoviča zorganizuje hĺbkové referendum, cieľom bude osloviť každú domácnosť na Slovensku.

slovakia

left justify in out

„Nám nebude stačiť 350 tisíc voličov, nepôjdeme po povrchu. Naším cieľom je osloviť každú jednu domácnosť. Myslíme si, že také zásadné hĺbkové referendum si Slovensko zaslúži. Musíme konečne klepnúť politikom po prstoch,“ povedal pre agentúru SITA Matovič.

 

O organizovaní superreferenda hovoril Matovič už začiatkom roka 2014, keďže ale o týždeň neskôr oznámila štart referenda Aliancia za rodinu, OĽaNO svoje referendum odložilo. Do superplebiscitu chcú obyčajní ľudia investovať časť peňazí, ktoré dostali za výsledky vo voľbách. „Gro otázok bude o tom - poďme spoločne klepnúť po prstoch politikom, lebo politici nevedia mnohé veci zmeniť. A nevedia ich zmeniť iba preto, lebo im tento systém vyhovuje. Protikorupčná agenda je moja hlavná agenda, prečo som išiel do politiky, je to hlavná agenda nášho hnutia a určite bude aj hlavná agenda superreferenda,“ konštatoval Matovič. 

 

V OĽaNO sa podľa jeho slov správajú ako správni strýkovia Držgrošovia. „Peniaze nemíňame, keďže neorganizujeme žiadne zjazdy, nekupujeme chlebíčky a alkohol, neprenajímame hotel Hilton na slávnostné snemy. Peniaze sporíme, aby sme ich mohli správnym spôsobom vrátiť ľuďom,“ vysvetlil predseda obyčajných ľudí. 

 

Okrem referenda dá OĽaNO svoje financie do predvolebnej kampane. „Chceme zviesť dôstojný zápas, samozrejme iba s tými oficiálnymi peniazmi, ktoré politické strany v kampani použijú. Keď tam však Smer naleje niekoľko desiatok miliónov eur čiernych peňazí, keď Procházka naleje nejaké čierne milióny, s tým si asi neporadíme, ale my kampaň budeme hradiť z oficiálnych čistých peňazí,“ dodal Matovič. 

 

Obyčajní majú ušetrených asi 3,7 milióna eur. Nadchádzajúce parlamentné voľby považuje Matovič za jedny z najdôležitejších pre krajinu. „Najbližšie voľby považujeme za referendum o tom, či nad Slovenskom urobíme definitívny krížik alebo mu dáme nádej. Ďalšia vláda Smeru podľa nás Slovensko pochová a zo SR odíde ďalších 100 tisíc ľudí,“ uzavrel Matovič. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies