Matovič Ficovi : 6 rokov sa cmúľaš s Harabinom a zrazu čistíš súdnictvo

NETKY.SK • 21 Marec 2014, 16:35 • 2 min
Matovič Ficovi : 6 rokov sa cmúľaš s Harabinom a zrazu čistíš súdnictvo

BRATISLAVA - Líder Smeru-SD a premiér Robert Fico sa šesť rokov bozkáva s predsedom Najvyššieho súdu SR Štefanom Harabinom a zrazu chce riešiť situáciu v justícii.

slovakia

left justify in out

Počas emotívneho vystúpenia v rozprave k návrhu novely Ústavy SR z dielne Smeru-SD a KDH to vyhlásil líder OĽaNO Igor Matovič. Jeho kolegovia v sále v tom čase roztiahli obrovský asi desaťmetrový transparent s nápisom: "Fico, 6 rokov sa cmúľaš s Harabinom a zrazu čistíš súdnictvo?"
     

Táto veta je podľa Matoviča pravdou o dnešnom dni. "Šesť rokov sa najmocnejší muž tejto republiky slepo pozeral na to, ako sú tu ľudia úžerníkmi devastovaní. Mohol riešiť, aby súdy rozhodovali spravodlivo. Miesto toho zabezpečil cez ministra Boreca, aby človek kandidujúci s podporu Smeru-SD usvedčený z korupcie, bol prepustený na slobodu. Toto je dôkaz, ako kandidátovi na prezidenta záleží na spravodlivosti," odkázal Matovič.
     

Šéfa OĽaNO zároveň mrzí, že KDH Smeru-SD v tejto veci prisluhuje. "Nezáleží mu na spravodlivosti, záleží mu len na tom, aby bol prezidentom," myslí si. Na druhej strane je Matovič pripravený zmenu ústavy podporiť, lebo jej cieľ považuje za dobrý. Nepáči sa mu však načasovanie dohody Smeru-SD a KDH.
     

Dušan Bublavý (Smer-SD) Matovičovi odkázal, že uráža predsedu vlády, lebo si inak nevie pomôcť a cíti, že tento zákon bude prijatý aj bez jeho podpory. "Ty urážaš, ty, ktorého noviny robia reklamu nebankovkám. Nemáš morálne právo urážať predsedu vlády. Dva roky si vládol, neurobil si so súdnictvom nič," povedal.
     

Miroslav Číž (Smer-SD) sa domnieva, že Matovičovým vstupom do NR SR prišlo do rokovacej sály politické hulvátstvo. "Fyzické útoky, trieskanie topánkami, nerešpektovanie predsedajúceho. Som presvedčený, že sme svedkami politického chrapúnstva," odkázal. Oľga Nachtmannová (Smer-SD) si myslí, že Matovič už hlbšie klesnúť nemohol. "Takto to nevyzerá ani v štvrtej cenovej skupine," dodala.
     

Po Matovičovi je do rozpravy ešte prihlásených 15 poslancov. Debata tak bude s najväčšou pravdepodobnosťou pokračovať aj na budúci týždeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies