FOTO Matovič odovzdal účtovníctvo svojej živnosti vyšetrovateľovi NaKA

NETKY.SK • 15 Február 2016, 12:54 • 2 min
FOTO Matovič odovzdal účtovníctvo svojej živnosti vyšetrovateľovi NaKA

BOROVÁ – Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič dnes vydal Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) viac ako 60 škatúľ dokumentov živnosti Igor Matovič – RegionPress z rokov 1997 až 2008, vynímajúc roky 2002 a 2004. V dome v Borovej pri Trnave dokumentáciu odovzdal za prítomnosti právneho zástupcu Daniela Lipšica.

slovakia

left justify in out

NAKA prizvala k preberaniu škatúľ nestranného svedka, ktorým bol príslušník mestskej polície v Trnave.

 

Škatule s dokumentmi sú podľa Matoviča dôkazom, že v prípade predaja RegionPressu nešlo o daňový podvod. Z neho Matoviča obvinil pred niekoľkými dňami premiér Robert Fico, ktorý uviedol, že Matovič v minulosti previedol svoju firmu na bieleho koňa, zničil jej účtovníctvo a prepral 122 miliónov korún.

 

Vyšetrovateľ NAKA prevzal dokumentáciu pred domom, kde boli listiny uskladnené na pôjde. Keďže nemal súhlas na vstup do domu od majiteľov, ktorými sú rodinní príslušníci Matoviča, pristal na návrh, aby ich vyniesli pred bránu. Matovič i Lipšic zostali prekvapení, že vyšetrovateľ preberá, balí a zalepuje ochrannými páskami celé škatule a nie jednotlivé dokumenty. Podľa nich takto nie je zaručená žiadna bezpečnosť odovzdanej dokumentácie a znemožnená manipulácia s ňou.

 

 

 

Chlapci z Národnej Kriminálnej Agentúry sú nastúpení :)

Posted by OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti on Monday, February 15, 2016

 

"Navrhovali sme, aby boli dokumenty vydané jednotlivo ako listiny z účtovníctva, ale vyšetrovateľ to odmietol," konštatoval Lipšic s tým, že v rozpore s trestným poriadkom zabalené škatule podpisovala nezúčastnená osoba. Lipšic upozornil, že vyšetrovateľ si nezapísal pri tejto osobe do protokolu okrem mena a zamestnania nič. "Je úplne evidentné, že vyšetrovateľ NAKA koná na politický pokyn a koná nezákonne," dodal Lipšic. Opakovane zdôraznil vážne podozrenie, že s obsahom škatúľ bude manipulované.

 

Matovič uviedol, že autá NAKA pre domom jeho babky v Borovej parkujú už najmenej päť dní. "Vidím v tom zdvihnutý prst Roberta Fica, aby každý jeden, kto by si trúfol zdvihnúť hlavu a povedať mu do očí, že je zlodej a že kryje zlodejov, bude prenasledovaný," povedal Matovič. Lipšic dodal, že Fico nedokáže pochopiť, že niekto môže podnikať a platiť dane. "V tejto krajine si na základe doterajšieho vývoja nikto nemyslí, že vyšetrovanie prípadu je vedené nezávisle," uviedol Lipšic s tým, že podľa neho dozor nad vyšetrovaním má priamo Úrad vlády SR.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies