Matovič o mandát za živnosť nepríde, mal by dostať opäť pokutu

NETKY.SK • 21 Október 2016, 16:01 • 2 min
Matovič o mandát za živnosť nepríde, mal by dostať opäť pokutu

BRATISLAVA - Líder hnutia OĽaNO-NOVA Igor Matovič by mal za nepozastavenú živnosť dostať opäť iba pokutu. O poslanecký mandát by prísť nemal. Myslia si to jeho kolegovia z hnutia OĽaNO-NOVA.

slovakia

left justify in out

Poukazujú, že Matovič z nedbanlivosti nepozastavil živnosť v dvoch rozdielnych volebných obdobiach. Pritom v minulosti výbor podľa OĽaNO-NOVA nezbavil verejných funkcionárov mandátu, keď opakovane porušovali zákon, a to navyše v jednom volebnom období.

 

"Súhlasíme so spravodlivosťou. Ak porušíme zákon, musíme znášať následky. Ale namietame, ak sa používa zaujatý postoj a nerovnaký meter v prípade mandátu Igora Matoviča. Ide o hon na Igora Matoviča," povedal Vašečka, podľa ktorého vzhľadom na prípady z minulosti by Matovič nemal byť zbavený mandátu.

 

"Vyzývame kolegov, aby postupovali v súlade so zákonom, ale aby nezneužívali zákon na presadzovanie úzkostraníckych zámerov a na to, aby sa zbavili niekoho, kto ich kritizuje," doplnil Vašečka. Upozornil, že Matoviča volilo 160.000 ľudí, ktorí mu mandát dali, a ak ho oň plénum pripraví, potrestá aj týchto voličov.

 

Líder hnutia OĽaNO-NOVA Igor Matovič má výboru pre nezlučiteľnosť funkcií vysvetliť, prečo opakovane nepozastavil svoju živnosť a porušil tým zákon. Prípad Matovičovej živnosti zatiaľ výbor neuzavrel, bude ju riešiť zrejme najbližšie v novembri. Pre opakované porušenie ústavného zákona hrozí Matovičovi strata poslaneckého mandátu.

 

Matovič nie je jediný verejný funkcionár, ktorý opakovane porušil ústavný zákon. Hoci parlament v minulosti za takýto prehrešok nikoho nepotrestal odobratím verejnej funkcie, čoskoro sa tak zrejme po prvý raz stane. Výbor totiž odporučil vziať funkciu podpredsedovi predstavenstva Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Vladimírovi Drienovskému.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona