Matovič nevylúčil výrobu ruskej vakcíny Sputnik V na Slovensku

NETKY.SK • 6 Február 2021, 14:25 • 2 min
Matovič nevylúčil výrobu ruskej vakcíny Sputnik V na Slovensku

Premiér nezamietol nápad, že by sa vakcíny mohli vyrábať i na Slovensku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Premiér Igor Matovič nevylúčil, že na by sa Slovensku mohla vyrábať ruská vakcína Sputnik V. Priblížil, že ruský výrobca vakcín sa automaticky pri každom kontrakte, ktorý uzatvára, snaží v danej krajine zabezpečiť aj výrobu. Matovič to povedal v diskusnej relácii Sobotné dialógy, ktorú vysiela Rozhlas a televízia Slovenska.

 

img

Zároveň povedal, že pri distribúcii všetkých vakcín, ktoré kontrahovala Európska komisia, je distribúcia rovnomerná do všetkých krajín podľa počtu obyvateľov. Taktiež uviedol, že Slovensko podľa neho nejde do dobrého obdobia, lebo britská mutácia nezmizne. Domnieva sa, že najbližšie dva týždne bude podiel britskej mutácie viac ako 90 percent. V súvislosti s očkovaním zároveň dodal, že vyhodené dávky vakcíny považuje za zlyhanie jednotlivca a nie ja zlyhanie systému. Nemyslí si, že žiadny lekár, keď videl, že má k dispozícii ešte šiestu dávku, ju mohol vyhodiť. Premiér dodal, že úrad vlády si dal objednať prieskum od agentúry AKO, ktorý sa týka ochoty ľudí zaočkovať sa. Výsledky prieskumu by chceli ohlásiť budúci týždeň, pričom predpokladá, že v júli by mohol byť zaočkovaný každý, kto sa očkovať chce. Ak však znova nastanú výpadky od výrobcov vakcín, tak to môže byť až v septembri.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies