Matovič neuspel s návrhom na zrušenie rozsudku v spore s Blahom!

NETKY.SK • 17 Január 2022, 14:15 • 2 min
Matovič neuspel s návrhom na zrušenie rozsudku v spore s Blahom!

TRNAVA - Sudca Okresného súdu v Trnave zamietol návrh Igora Matoviča na zrušenie rozsudku pre zmeškanie, podľa ktorého sa má šéf OĽaNO ospravedlniť poslancovi Smeru–SD Ľubošovi Blahovi. Rozhodnutie však podľa hovorkyne Krajského súdu v Trnave Jany Kondákorovej zatiaľ nie je právoplatné.

slovakia

left justify in out

Blaha zažaloval Matoviča za výrok z 24. septembra 2020, keď v pozícii predsedu vlády na pôde parlamentu počas Hodiny otázok hovoril o informácii, ktorú dostal e-mailom. Podľa nej Blaha ešte ako študent preskočil plot záhrady a „mydlil barana“. Reagoval tak na vystúpenie Blahu, ktorý hovoril o Matovičovej manželke ako o „bielej kobyle“.

 

img

Okresný súd v Trnave rozhodol v tomto spore o ochranu osobnosti a primerané zadosťučinenie rozsudkom pre zmeškanie. Matovič sa má podľa tohto rozsudku Blahovi ospravedlniť na pôde Národnej rady SR. Žalobcovi súd priznal náhradu trov konania v stopercentnej výške.

 

img

Rozsudky pre zmeškanie súdy vydávajú obvykle v prípadoch, keď je jedna z procesných strán pasívna a na výzvy súdu nereaguje. Matovič sa k žalobe žiadnym spôsobom nevyjadril, súd preto rozhodol rozsudkom pre zmeškanie. Až na ten zareagoval návrhom na zrušenie a vyjadril sa aj k žalobe.
 

Prečítajte si: Matovič sa odmieta ospravedlniť Blahovi. Podáva návrh na zrušenie rozsudku pre zmeškanie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies