Matovič naďalej utajuje daňovo-odvodovú reformu. Už teraz však obviňuje liberálov, že návrh blokujú

NETKY.SK • 13 Júl 2021, 12:22 • 2 min
Matovič naďalej utajuje daňovo-odvodovú reformu. Už teraz však obviňuje liberálov, že návrh blokujú

BRATISLAVA - Hoci minister financií Igor Matovič (OĽaNO) tvrdí, že návrh avizovanej daňovo-odvodovej reformy má jeho rezort pripravený, k detailom sa zatiaľ nedostali ani koaliční partneri.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru SITA to potvrdili zástupcovia strán Sme rodina, Za ľudí aj SaS. Šéf rezortu financií pritom v uplynulých dňoch vyhlásil, že práve liberáli svojimi postojmi priechodnosť reformy blokujú. Aktuálne ministerstvo financií tvrdí, že návrh reformy odprezentuje ešte v lete, keď sa má dostať aj na rokovanie koaličnej rady.

 

Matovič reformu utajuje
„Predstavitelia strany SaS stále nevideli daňovo-odvodovú reformu, o ktorej Igor Matovič rozpráva,“ uviedol hovorca SaS Ondrej Šprlák, preto nevedia, aký postoj majú k návrhu zaujať. 

 

„Nemohli sme tým pádom ani nič blokovať, keďže nám ju Igor Matovič stále nepredstavil. Jediné, k čomu sme sa vyjadrili bolo, že sme zásadne proti zvyšovaniu DPH. Musíte sa teda pýtať ministra financií, kedy spomínanú reformu predstaví koaličným partnerom,“ konštatoval Šprlák.

 

Súvisiaci článok: Jozef Mihál okomentoval Matovičovu daňovu-odvodovú reformu: Toto nie je reforma, toto je blázninec!

 

Strana Za ľudí predstavila vlastný návrh
Podobne sa návrh reformy nedostal ani k predstaviteľom hnutia Sme rodina. „Návrh nám predložený nebol, pretože finálna podoba ešte nebola dokončená,“ odkázali z tlačového oddelenia hnutia Sme rodina.

 

Ani najmenší koaličný partner sľubovanú daňovo-odvodovú reformu nevidel. „Stále čakáme na oficiálny návrh Ministerstva financií SR,“ uviedlo tlačové oddelenie strany Za Ľudí. Tá už pritom dokonca stihla predstaviť svoju verziu daňovo-odvodovej reformy.

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ: Za ľudí navrhuje nižšie dane a odvody pre zamestnávateľov. Zrušila by vlaky zadarmo či 13. dôchodky

 

Prečo ministerstvo vyčkáva?
Samotné ministerstvo financií však tvrdí, že daňovo-odvodová reforma je pripravená„Daňovú reformu pripravenú máme. Zverejníme ju v priebehu leta,“ povedal vtedy podpredseda vlády a minister financií Igor Matovič.

 

Tlačové oddelenie rezortu financií dodalo, že všetky detaily návrhu predstavia na samostatnej tlačovej konferencii k tejto téme. „Daňovo-odvodová reforma bude predmetom rokovania koaličnej rady,“ konštatovalo ministerstvo financií.
 

Mohlo by vás zaujímať: Ak sa bude strana SaS "hádzať o zem", daňovo-odvodová reforma nebude, tvrdí Matovič



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies