Matovič: Na detektor lži teraz nie je dôvod, Lipšic je však pripravený

NETKY.SK • 20 December 2015, 09:59 • 2 min
Matovič: Na detektor lži teraz nie je dôvod, Lipšic je však pripravený

BRATISLAVA - Líder OĽaNO Igor Matovič pred marcovými parlamentnými voľbami neuvažuje o tom, že by niektorých kandidátov na poslancov z listiny OĽaNO poslal na detektor lži tak, ako to urobil v roku 2012. Tvrdí totiž, že vtedy si to vyžadovala doba.

slovakia

left justify in out

"V tom čase sa začali protesty Gorila a ľudia si mysleli, že všetky politické strany sú rovnako skorumpované. Predpokladal som, že to bude mať devastačné účinky na účasť vo voľbách a obával som sa, že to pomôže len Robertovi Ficovi (Smer-SD). Preto som v tom čase vyzval predsedov dvoch strán OKS a KDS, Petra Zajaca a Vladimíra Palka, aby sme urobili gesto voči voličom a ukázali by sme, že sme čistí," vysvetlil Matovič s tým, že Palko a Zajac to považovali za dehonestujúce.

 

Ale v súčasnosti už zásadný dôvod na detektor nevidí. Šéf NOVA Daniel Lipšic, ktorý kandiduje vo farbách OĽaNO, je však podľa Matoviča pripravený. "Povedal mi, že kedykoľvek je pripravený ísť," poznamenal.

 

Na detektor neplánuje poslať ani Petra Polláka (OĽaNO), ktorý pôsobí ako splnomocnenec vlády pre rómske komunity. "Nevidím dôvod, aby sme individuálnych kandidátov posielali na detektor. Peťo Pollák čestne stojí na 142. mieste na kandidátke. Ja na konci spolu so všetkými poslancami," dodal.

 

Test na polygrafe žiadal Matovič pred voľbami 2012 od šéfov strán KDS a OKS, ktoré boli zastúpené na kandidačnej listine OĽaNO. Tí testovanie odmietli a následne odstúpili z listiny.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona