Matovič medzi politikmi nevidí vhodného kandidáta na prezidenta

NETKY.SK • 15 Apríl 2013, 16:00 • 2 min
Matovič medzi politikmi nevidí vhodného kandidáta na prezidenta

BRATISLAVA – Prezident by mal byť podľa lídra Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Igora Matoviča v prvom rade morálna autorita, ktorá výrazným spôsobom pomohla Slovensku a jeho príbeh bude hodný nasledovania.

slovakia

left justify in out

„Ako pozerám, tak pozerám, medzi politikmi takého kandidáta nevidím,“ povedal dnes Matovič pre agentúru SITA na otázku, či by podporil v prezidentských voľbách Radoslava Procházku. Slovensko si podľa neho po 23 rokoch od revolúcie zaslúži skutočne občianskeho prezidenta a takého sa pokúsi OĽaNO podľa neho nájsť.

KDH sa chce podľa podpredsedu hnutia Pavla Abrhana dohodnúť na spoločnom prezidentskom kandidátovi so stranami Ľudovej platformy. Tie však chcú najskôr dohodnúť spoločný postup v regionálnych voľbách, ktoré budú skôr ako prezidentské. Záujem na spoločnom kandidátovi s KDH a Mostom-Híd deklaroval aj podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec s tým, že následne je jeho strana pripravená rokovať aj s ďalšími pravicovými subjektmi.

Nezaradený poslanec Národnej rady SR Radoslav Procházka v nedeľu povedal, že chce zabojovať o víťazstvo v prezidentských voľbách. „To rozhodnutie je pevné, ale mám záujem o širšiu dohodu, než o jednu kampaň. Slovensko potrebuje viac ako len vymeniť jedného funkcionára,“ vyhlásil Procházka v relácii televízie Markíza Na telo. „Myslím, že na konci bude víťazstvo a všetko ostatné sú v tejto chvíli detaily,“ povedal. „Keď to neberiete ako sólo projekt, ako naplnenie osobnej ambície, tak sa potrebujete s ľuďmi, s ktorými chcete verejnú službu robiť aj ďalej, dohodnúť na omnoho väčšom počte vecí,“ pokračoval. Podľa Procházku by bolo ideálne, keby bol spoločným kandidátom opozície. „Privítal by som podporu celej tej nesocialistickej časti. Potrebujeme generačnú a morálnu výmenu toho, ako sa tu robí verejná služba,“ hovoril.

Záujem kandidovať v prezidentských voľbách v roku 2014 zatiaľ prejavili Ján Čarnogurský a Andrej Kiska. V KDH sa hovorí o Pavlovi Hrušovskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies