Matovič mal podľa Fica vypovedať začiatkom roka na polícii

NETKY.SK • 23 Máj 2021, 15:56 • 2 min
Matovič mal podľa Fica vypovedať začiatkom roka na polícii

BRATISLAVA - Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) mal ako predseda vlády v januári vypovedať na polícii a potvrdiť, že sa opakovane stretával s kajúcnikom Bernardom S. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal líder opozičnej strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Tri mená 

Ako pokračoval, koalícia si za účelom likvidácie opozície našla systém udavačov, respektíve kajúcnikov. Šéf Smeru-SD spomenul troch, menovite bývalého šéfa kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovíta M., exšéfa Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernarda S. a bývalého prvého námestníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Borisa B.

 

img


"Udavači si vymýšľali preto, aby nemuseli ísť do väzenia a neboli obvinení zo závažných trestných činov," uviedol Fico. Tento systém bol podľa neho mimoriadne úspešný, keďže takto "dostali" bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. či exprezidenta policajného zboru Tibora G. Bývalého šéfa NAKA Branislava Z. preto v tejto súvislosti vyzval, aby sa nevracal zo zahraničia na Slovensko, lebo pôjde "do basy čušať".

 

"Koalícia sa nazdáva, že zatváraním akýchkoľvek ľudí môže dehonestovať opozíciu a získavať si podporu verejnosti," priblížil predseda Smeru-SD.

 

 

Fico chce konať v spolupráci s EÚ 
Všetci účastníci pondelkového stretnutia v budove SIS podľa jeho slov klamú a stretnutie malo byť práve o tomto systéme udavačov. Strana Smer-SD už odovzdala podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce od premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) žiadať, aby vysvetlil zámer a výsledky stretnutia v budove SIS. Okrem toho plánuje Fico zvolať na Slovensko aj veľvyslancov Európskej únie a diskutovať s nimi o vzniknutej situácii.

 

Reakcia premiéra SR 

"Strany Smer-SD a Hlas-SD ako politické krídla organizovaného zločinu na Slovensku vytvárajú sústavný nátlak na orgány činné v trestnom konaní," reagoval na dnešnú tlačovú konferenciu premiér Heger.

 

img

 

Zastrašovanie policajtov, prokurátorov a sudcov odsudzuje a vyzýva lídrov týchto strán, aby s týmito aktivitami prestali. Jeho stanovisko poskytol tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Vyjadrenie vládnej OĽaNO
Podľa hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) žije predseda Smeru-SD "vo svojom zvrátenom svete, v ktorom mal ešte donedávna so svojimi kumpánmi moc beztrestne manipulovať a ohýbať spravodlivosť". Ak tu orgány činné v trestnom konaní niekedy boli politicky zneužívané, bolo to podľa OĽaNO práve za vlád Smeru-SD.

 

img

 

"Okrem toho, že chránili záujmy zločincov, neštítili sa prenasledovať a zastrašovať protikorupčných politikov a aktivistov, medzi inými aj Igora Matoviča."

 

"Dnes je to presne naopak, polícia má rozviazané ruky a musí sa riadiť výlučne zákonmi a verejným záujmom. V boji s mafiou jej držíme palce a na fantazmagorické úvahy skrachovaných politikov nevidíme dôvod reagovať," dodal Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽaNO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies