Matovič: Ľudia od nás chcú, aby sme spolupracovali so zlodejmi

NETKY.SK • 29 September 2014, 17:02 • 2 min
Matovič: Ľudia od nás chcú, aby sme spolupracovali so zlodejmi

BRATISLAVA - Všetky parlamentné politické strany majú problémy s korupciou a ak by hnutie OĽaNO principiálne pripúšťalo možnosť spolupráce iba so stopercentne etickými partnermi, ostalo by osamotené.

slovakia

left justify in out

„So zlodejmi, ktorí doteraz kradli, spolupracovať musíme, lebo ľudia si to tak prajú. Ale zaväzujeme sa, že ich ustrážime, aby do budúcna nekradli,“ vyhlásil v diskusnej relácii na portáli Teraz.sk líder OĽaNO Igor Matovič.
     

„Pre nás komunálne voľby dopadnú dobre, ak budú nezávislí kandidáti silnejší ako pred štyrmi rokmi,“ zdôraznil. Aj kampaň OĽaNO bude podľa neho orientovaná v prvom rade na podporu nezávislých kandidátov. Netýka sa to však osobností, ktoré už v minulosti kandidovali za viaceré politické strany a v prípade týchto komunálnych volieb sa zhodou okolností rozhodli obliecť do nezávislého trička.
     

Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti podľa Matoviča nebudú kandidovať na dedinách, kde sa prirodzene presadzujú nezávislí kandidáti, budú však podporovať široké pravicové koalície asi v dvadsiatke slovenských miest. V mestách sa totiž podľa Matoviča volič viac opiera o odporúčanie, ktoré mu svojou podporou dajú politické strany a hnutia.
     

V tejto súvislosti po Danielovi Lipšicovi (NOVA) aj Igor Matovič kritizoval Sieť, ktorá podľa neho vo viacerých krajských mestách rozbíja pravicu a kandidatúra jej osobností v skutočnosti zvyšuje šance Smeru-SD presadiť v jednokolových voľbách svojho kandidáta na primátora.
     

Matovič napriek tomu predpokladá, že sa v týchto komunálnych voľbách, v porovnaní s predchádzajúcimi, viac presadia nezávislí kandidáti a pravica. „Smer, SNS a HZDS, tá slávna trojka z minulosti, stratí svoj vplyv v regiónoch v prospech súčasnej opozície a v prospech nezávislých kandidátov. Myslím si, že najväčším víťazom s najväčším nárastom počtu hlasov budú nezávislí kandidáti,“ odhadol Matovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona