Matovič: Kým neskončí vyšetrovanie, nahrávku s Procházkom nezverejním

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 14:20 • 2 min
Matovič: Kým neskončí vyšetrovanie, nahrávku s Procházkom nezverejním

BRATISLAVA - Líder OĽaNO Igor Matovič nezverejní nahrávku z rozhovoru s predsedom Siete Radoslavom Procházkom dovtedy, kým nebude ukončené vyšetrovanie. Povedal to na dnešnej tlačovej konferencii s tým, že ak by to zverejnil, dopustil by sa marenia vyšetrovania, a teda úmyselného porušenia zákona. Matovič zároveň sľúbil, že keď skončí vyšetrovanie, záznam zverejní.

slovakia

left justify in out

"Šesť mesiacov som chcel Procházkov súhlas na zverejnenie nahrávky, ale čakal som márne. V decembri odo mňa záznam dostala Národná kriminálna agentúra (NAKA), ktorá má dokázať jej pravosť. Keďže dnes je nahrávka kľúčovým dôkazom v procese vyšetrovania NAKA, kým nebude ukončené vyšetrovanie, nahrávku nezverejním," povedal Matovič.

 

Procházkovi tiež odkázal, že nahrávku nemôže zverejniť ani prokuratúra, lebo by tiež porušila zákon. "Nesmie totiž zverejňovať dôkazy z prípravného a predprípravného konania. Procházka to ako právnik veľmi dobre vie, hrá len divadielko na ľudí," myslí si šéf Obyčajných.

 

Zmenu Procházkovho postoja v súvislosti s nahrávkou si Matovič vysvetľuje jeho novými marketingovými poradcami. "Po desiatich mesiacoch sa had prestal krútiť. Čo sa zrazu stalo? Minulý týždeň si Sieť najala nových spindoktorov, ktorí sa im majú starať o imidž. Je evidentné, že Procházka urobil výzvu iba preto, lebo mu to poradili a povedali, že sa musí kauzy zbaviť čím skôr. Evidentne sa boja, že nahrávka bude zverejnená pred voľbami, čo je pre štandardných politikov nebezpečné," dodal líder OĽaNO.

 

Radoslav Procházka v pondelok (30.3.) v TA3 vyzval orgány činné v trestnom konaní, aby sprístupnili celý prepis rozhovoru medzi ním a Matovičom. Podľa jeho slov, ak sa má za celým prípadom urobiť bodka, nedá sa to urobiť bez toho, aby si ľudia sami urobili úsudok.

 

"Urobil som chybu, že som ten rozhovor viedol. Mrzí ma to," povedal Procházka. Ako doplnil, zo zverejnenia nemá žiadne obavy, pretože v doteraz nezverejnenej časti nahrávky sa jasne vyjadril, že po prezidentských voľbách nebude nikomu nič dlžný. "Pre mňa by nemala zmysel účasť na verejnej službe, ak by som mal byť niekomu niečo dlžný," deklaroval Procházka. Súhlas na zverejnenie celej nahrávky platí podľa Procházku pre kohokoľvek. "Záleží mi na tom, aby sme sa zvyšný rok mohli sústrediť na robotu pre ľudí, na prípravu plánu, ktorý už dnes má jasné kontúry," uzavrel.

 

Matovič odovzdal polícii nahrávku s Radoslavom Procházkom, na ktorej sa hovorí o platení za inzerciu bez bločku, v decembri minulého roka. Na tento krok ho vyzvala polícia s cieľom podrobiť záznam odbornej expertíze.

Polícia začala v súvislosti s nahrávkou trestné stíhanie v septembri, neskôr vyšetrovanie zastavila. V novembri obvinil Procházku prokurátor Generálnej prokuratúry SR pre zločin skrátenia dane a poistného v štádiu prípravy.

 

 

Procházka. Pol mega. Srať na to? from jfkflkfjr nue83jd on Vimeo.

 

Nahrávka rozhovoru Matoviča s Procházkom sa objavila v médiách po tom, ako sa Procházka odmietol podrobiť testu na detektore lži. Matovič ho naň vyzval, keď Procházku obvinil z čierneho financovania prezidentskej kampane. Na nahrávke sa hovorí o možnosti platenia inzercie bez bločku. Procházka priznal, že hlas na nahrávke je jeho, ale materiál je podľa neho zostrihaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona