Matovič: Fico bude chcieť predčasné voľby na jeseň

NETKY.SK • 8 Január 2015, 12:18 • 2 min
Matovič: Fico bude chcieť predčasné voľby na jeseň

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico a vládny Smer-SD budú podľa predsedu OĽaNO Igora Matoviča kalkulovať s predčasnými voľbami a budú sa snažiť, aby sa parlamentné voľby konali v septembri prípadne v októbri tohto roka.

slovakia

left justify in out

„Použijú na to argument, že v júni 2016 Slovensko preberá predsedníctvo v Rade Európskej únie a bolo by nezodpovedné, aby boli na poslednú chvíľu voľby a vláda v rozbehu by preberala taký dôležitý post,“ vysvetlil Matovič. Riadne parlamentné voľby by sa mali konať koncom februára alebo začiatkom marca 2016.


Líder obyčajných ľudí očakáva, že štandardné opozičné strany na Ficov argument o predsedníctve SR v Rade EÚ budú počúvať a „uplácajú“ predčasné voľby na jeseň tohto roka. „Myslím si, že Smeru to bude veľmi vyhovovať, lebo rok 2016 bude krutejší, bude treba skladať účty. A Smer bude môcť skončiť o pol roka skôr. Dovtedy urobia sociálny balíček dva, porozdávajú ľuďom, čo sa dá, poklamú, že za to nikto nebude platiť, plus sa pokúsia nalákať na argument, že kampaň sa ťažko robí v zimných mesiacoch. Na to sa asi bude snažiť Smer nalákať KDH alebo Most, aby zahlasovali za predčasné voľby,“ konštatoval Matovič. 


Smer by podľa neho mal dovládnuť a mal by zložiť účty. „Mal by zložiť účty ľuďom v duchu odpočtu - toto sme sľúbili, toto sme splnili,“ dodal Matovič. 


Opozícia zároveň podľa predsedu OĽaNO potrebuje nejaký rok času, aby sa skonsolidovala, obrúsili sa vzťahy a aby dokázala ponúknuť reálnu a stabilnú alternatívu bez Smeru. „Urýchľovať to môže vyhovovať iba Smeru, KDH, Mostu a Sieti. Iným predčasné voľby zásadne vyhovovať nebudú,“ uzavrel Matovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona