Matovič: Do politiky som prišiel kydať, nie sa hrať na slušňáka

NETKY.SK • 31 December 2016, 13:51 • 2 min
Matovič: Do politiky som prišiel kydať, nie sa hrať na slušňáka

BRATISLAVA - Líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič neprišiel do politiky, aby sa hral na slušňáka, ale prišiel kydať. Priznal to v koncoročnom rozhovore pre TASR s tým, že keď chcete vykydať hnoj, musí niekto zobrať do ruky aj vidly, lebo s hadicou v ruke to nepôjde.

slovakia

left justify in out

Matovič totiž nedávno povedal, že ho predseda SaS Richard Sulík využíva na špinavú prácu, kým on chodí v oblečku a kravate. "To je deľba práce. Ľudia však nakoniec majú radi tých, ktorí od toho hnoja až tak nesmrdia a mnohým imponuje slušivá kravatka. Taký je život, aj politický. Nesťažujem sa," povedal.

 

Šéf Obyčajných tvrdí, že povedať v parlamente predsedovi Mostu-Híd Bélovi Bugárovi, že sa nehanbil okradnúť o pol milióna eur svoju vlastnú rodinu pri kšefte s pozemkami pod R7, nie je šírenie zloby. "Keď poviem Andrejovi Dankovi (SNS) do očí, že vytuneloval zo sprivatizovaného podniku Lesostav Revúca 52 miliónov korún a následne nezaplatil ľuďom mzdy, to nie je šírenie nenávisti," zdôraznil.

 

Matovič aktuálne čelí kauze, po ktorej môže prísť o poslanecký post. Po voľbách sa totiž prišlo na to, že podobne ako v minulom volebnom období opäť nemal na istý čas pozastavenú živnosť a keďže ide o opakované pochybenie, hrozí mu strata mandátu. "Hľadajú čokoľvek, aby sa ma zbavili. Podal som odvolanie na Ústavný súd (ÚS) SR a myslím, že nakoniec sa môžu naši mocipáni dozvedieť, že pravdu mám, na ich smolu, zase ja. Počkajme si, ale myslím, že im to opäť nevyjde. Nemôžu predsa tvrdiť, len preto, že im to pri mne vyhovuje, že podnikanie je čo i len vlastnenie živnostenského listu, hoci zákon vyžaduje aktívnu činnosť, nielen papier," odkázal.

 

Líder OĽaNO-NOVA na druhej strane tvrdí, že ak koalícia naberie odvahu a dá o jeho vylúčení z NR SR hlasovať, počíta, "že sa s radosťou k zlepencu pripojí Marian Kotleba (ĽSNS) aj Boris Kollár (Sme rodina)". Na vylúčenie poslanca je totiž potrebných minimálne 90 hlasov, čo sama koalícia nemá.

 

Kollár pre TASR povedal, že podľa jeho mienky Matovič vylúčený nebude. "Toto si koalícia nedovolí urobiť. Jednak preto, že z neho urobia martýra a jednak preto, že je na to veľmi veľa právnych pohľadov. Počkáme na výklad Ústavného súdu SR, ten povie, ako to je," konštatoval. Verdikt súdu bude mať vplyv aj na jeho hlasovanie. "Keď ÚS povie, že je to porušenie zákona, nemám inú šancu. Ak povie, že to ako porušenie zákona nevidí, vtedy budem hlasovať proti vylúčeniu," dodal Kollár.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies