Matovič dnes oznámil, že je ochotný rokovať s opozícou

NETKY.SK • 27 Apríl 2021, 15:54 • 2 min
Matovič dnes oznámil, že je ochotný rokovať s opozícou

Minister financií Igor Matovič na tlačovej besede oznámil, že novela ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti stále nemá dohodu v koalícii.

slovakia

left justify in out

Igor Matovič povedal, že strana SaS prijatie zákona naďalej blokuje, a ak v parlamente nebudú mať ústavnú väčšinu, budú sa snažiť rokovať aj s opozíciou.

 

Súvisiaci článok: Vy sa sudcom a prokurátorom nevyhrážajte, odkazuje Remišová Ficovi

Poslanci parlamentu už trikrát presunuli rokovanie o tomto bode. Dôvodom majú byť nezhody v rámci zakomponovania daňovej brzdy do zákona. Cieľom liberálnej strany SaS je, aby sa nezvyšovali daňovo-odvodové príjmy štátu. Strana SaS na začlenení daňovej brzdy do ústavného zákona trvá, a to minimálne v základnej jednoduchej forme limitujúcej percentuálnu výšku celkového daňového zaťaženia voči HDP.

 

 

#Svedomie

Uverejnil používateľ Igor Matovic Utorok 27. apríla 2021



„Zatiaľ strana SaS naďalej vydiera a blokuje prijatie zákona o rozpočtovej zodpovednosti. Mňa to mimoriadne mrzí, lebo práve takýto zákon by sme mali prijímať vtedy, keď máme ústavnú väčšinu. Aj do budúcna je to veľmi kľúčový zákon na to, aby sme udržali verejné financie zdravé,“ povedal Matovič. Koaličná zmluva podľa  neho hovorío tom, že nie je možné zablokovať niečo, čo je súčasťou programového vyhlásenia vlády. Povedal, že ak napriek tomu nebudú mať ústavnú väčšinu, pokúsia sa osloviť opozičných poslancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies