Matovič chce seknúť po prstoch europoslancom

NETKY.SK • 29 Apríl 2013, 10:22 • 2 min
Matovič chce seknúť po prstoch europoslancom

BRATISLAVA - Slovenskí europoslanci by nemali zastávať iné verejné funkcie v krajine. Myslí si to líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Igor Matovič. Europoslancom preto chce novelou zákona o voľbách do Európskeho parlamentu zakázať kumulovať funkcie.

slovakia

left justify in out

Matovič pripomína, že už dnes je funkcia europoslanca nezlučiteľná s niektorými funkciami. Ich zoznam chce však rozšíriť, keďže si myslí, že by europoslanec nemal verejné funkcie kumulovať. "Cieľom tohto návrhu zákona je ustanoviť nezlučiteľnosť funkcie poslanca EP aj s ďalšími verejnými funkciami na vnútroštátnej úrovni a zaviesť tak princíp jedného mandátu pri výkone tejto verejnej funkcie," vysvetlil v návrhu Matovič.

Líder obyčajných odôvodňuje zavedenie princípu jedného mandátu okrem iného tým, že by tak europoslanci mohli svoju funkciu vykonávať "zodpovedne, plnohodnotne a nezávisle".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona