Matovič by mal za leto dostať plat i náhrady, pretože parlament nezasadal

NETKY.SK • 4 September 2017, 12:37 • 2 min
Matovič by mal za leto dostať plat i náhrady, pretože parlament nezasadal

BRATISLAVA – Predseda OĽaNO Igor Matovič dostane za júl a august poslanecký plat a paušálne náhrady, pretože v týchto mesiacoch parlament nezasadal. O poslanecký plat prišiel Matovič v máji a v júni, pretože predseda NR SR Andrej Danko neospravedlnil jeho absencie.

slovakia

left justify in out

Líder hnutia OĽaNO požiadal o ospravedlnenie z dôvodu údajného „šikanózneho správania sa“ predsedu parlamentu. Danko Matoviča viackrát vyzval, aby riadne a zákonne zdôvodnil svoje absencie, tak ako káže zákon. Poslanec NR SR sa môže z neúčasti na rokovaní ospravedlniť z troch dôvodov. Je to choroba – vtedy musí poslanec doložiť lekárske osvedčenie, iný vážny dôvod, napríklad úmrtie v rodine, vážny rodinný dôvod a napokon účasť na zahraničnej ceste.

Podľa Danka Rokovací poriadok pozná len ospravedlnenie z rokovania a nepozná prípad letných prázdnin. „Poslanci sa v lete venujú práci v regiónoch. Teda za letné mesiace môže mať priznanú náhradu mzdy. Nemám záujem nikoho poškodiť,“ povedal Danko pre agentúru SITA. Podľa neho je však na zamyslenie, ak niekto deklaruje skutočnosť, ktorá sa označuje ako prekážka v práci a ak hovorí, že nebude chodiť k výkonu svojej práce, dostane mzdu. Zároveň pripomenul, že Matoviča vyzval, nech deklarovaný stav doloží lekárskym potvrdením, aby relevantne zdokladoval, že sa nemôže zúčastňovať na rokovaniach.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies