Matovič bude mať problém pri presadzovaní daňovo-odvodovej reformy. Kollár odmieta zvyšovanie DPH

NETKY.SK • 21 Máj 2021, 17:25 • 2 min
Matovič bude mať problém pri presadzovaní daňovo-odvodovej reformy. Kollár odmieta zvyšovanie DPH

BRATISLAVA – Hnutie Sme rodina očakáva od ministra financií Igora Matoviča, že príde s daňovo-odvodovou reformou, ktorá nebude financovaná zo zvyšovania daní.

slovakia

left justify in out

Naznačil to jeho predseda a zároveň predseda parlamentu Boris Kollár v rozhovore pre spravodajský portál Webnoviny.sk. Podľa jeho slov hnutie nie je nastavené na zvyšovanie daní, ale skôr preferuje znižovanie a šetrenie financií v štátnom aparáte.

 

Žiadne stíhačky sa nakupovať nebudú

Práve tam by sa podľa jeho slov mali hľadať finančné zdroje. Poukázal pri tom aj na rozpočet armády a spochybnil potrebu nakupovať ďalšie stíhačky počas súčasnej krízy. Myslí si, že teraz je potrebné pomôcť ľuďom.

Hľadanie potrebných financií je podľa Kollára na ministrovi financií. „Je to jeho robota, jeho rezort, jeho zodpovednosť. Pevne verím, že nám na vláde alebo v koaličnej rade predloží takú formu zdrojov, aby mohol naplniť plány sociálnej reformy, že to bude kryté nie ďalším zadlžovaním obyvateľstva alebo zvyšovaním cien prostredníctvom DPH,“ poznamenal.

Prečítajte si tiež: Boris Kollár nevie, odkiaľ vláda vezme prostriedky na zvýšenie príspevkov na dieťa. Chce hľadať kompromis so stranou Hlas-SD

 

Bývalému šéfovi SIS dôveruje

Predseda parlamentu zároveň povedal, že bývalý šéf Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský má aj naďalej jeho dôveru. Dodal, že podľa jeho názoru bývalý šéf tajných úplatok nezobral. Dúfa, že Pčolinský bude rehabilitovaný a vyplatia mu vysoké odškodné.


„Som presvedčený o jeho nevine," odpovedal na otázku, či si obvinenie voči Vladimírovi Pčolinskému vymysleli kajúcnici Ľudovít Makó a už odsúdený Boris Beňa.

 

Zároveň podľa šéfa parlamentu musí byť obvinený zbavený mlčanlivosti, aby sa mohol účinne brániť. Vladimír P. je príslušníkom SIS a tam platí lex specialis o SIS," zdôraznil Kollár.

 

Doplnil, že na túto tému sa bavil aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a tá mu povedala, že keď dostane žiadosť od vyšetrovateľa, Pčolinského. zbaví mlčanlivosti„Doteraz ju nedostala," priblížil.

 

Mohlo by vás zaujímať: Boris Kollár naložil ministerke spravodlivosti. Držať ľudí v kolúznej väzbe mesiace či roky, Sme rodina odmieta

 

Skrátenie kolúznej väzby

Kollár pripustil, že ak sa preukáže nevinna Vladimíra Pčolinského, nie je vylúčené, že budú požadovať jeho návrat do úradu. Predseda parlamentu opäť zopakoval, že dôvodom agendy Sme rodina na skrátenie kolúznej väzby nie je výlučne väzobné stíhanie ich nominanta.  

 

„Začal som s tým už na jeseň, už vtedy som požiadal ministerku Máriu Kolíkovú (Za ľudí) o zmenu," zdôraznil a dodal, že túto tému otvoril aj po smrti bývalého šéfa polície Milana Lučanského. „Dodnes to nie je urobené," skonštatoval.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies