I. MATOVIČ: P. Schmitt zneužil návštevu SR na nábor občanov veľkého Maďarska

NETKY.SK • 24 Január 2011, 13:40 • 2 min
I. MATOVIČ: P. Schmitt zneužil návštevu SR na nábor občanov veľkého Maďarska

I. MATOVIČ: P. Schmitt zneužil návštevu SR na nábor občanov veľkého Maďarska

slovakia

left justify in out

img

Štyria poslanci Národnej rady z hnutia Obyčajní ľudia (OĽ) na čele s Igorom Matovičom, ktorí sa do parlamentu dostali na kandidačnej listine strany SaS, odsudzujú konanie maďarského prezidenta Pála Schmitta počas jeho minulotýždňovej návštevy Slovenska.
"Oficiálnu návštevu v podstate zneužil na vyslovene kampaň alebo nábor nových občanov veľkého Maďarska a bez hanby na Slovensku nabádal ľudí, aby sa nebáli požiadať o občianstvo Maďarskej republiky," vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave Matovič, ktorý toto konanie považuje za "chybné a drzé".
Matovičovi aj jeho troch kolegov zároveň mrzí, že vláda SR k Schmittovmu postoju nezaujala vlastné rázne stanovisko a neodsúdila toto jeho konanie.
Maďarský prezident absolvoval jednodňovú návštevu Slovenska vo štvrtok (20.1.). Stretol sa so svojím slovenským náprotivkom Ivanom Gašparovičom, s ktorým diskutoval aj o vzájomných vzťahoch, súčasnom vývoji v Európskej únii či maďarskom predsedníctve. Schmitt sa stretol aj s predsedníčkou vlády Ivetou Radičovou, so šéfom parlamentu Richardom Sulíkom a s predstaviteľmi organizácií maďarskej menšiny v SR.
Oficiálna návšteva maďarského prezidenta v SR sa uskutočnila v období, keď dochádza k zintenzívneniu kontaktov najvyšších predstaviteľov SR a MR. Prezidenti oboch krajín sa už stretli v rámci summitu V4 v Karlových Varoch v novembri minulého roka a ich rokovanie v Bratislave bude priestorom aj pre rozvinutie tém z tohto stretnutia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona