Maťo Homola vyhral preteky ETCC na Sicílii

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 18:00 • 2 min
Maťo Homola vyhral preteky ETCC na Sicílii

SICÍLIA - Mladý slovenský jazdec Maťo Homola zvíťazil vo víkendových pretekoch podujatia ETCC (European Touring Car Cup) na sicílskom Autodromo di Pergusa. Mladý Homola si v prvej jazde vybojoval tretie miesto a v druhom závode zvíťazil, čím si celkové druhé miesto v priebežnom poradí šampionátu.

slovakia

left justify in out

Slovenský jazdec Maťo Homola opäť bodoval na podujatí európskeho seriálu cestných automobilov ETCC. Na sicílskej Perguse si vybojoval celkové druhé miesto vo svojej triede (Super 2000) a upevnil si druhú pozíciu za Čechom Petrom Fulínom, ktorý vedie s 8 bodovým náskokom priebežné poradie šampionátu.

V prvých pretekoch štartoval M. Homola až z 8. miesta, ale výborným výkonom sa prepracoval až na tretie miesto za Chorvátom Borkovićom a Čechom Fulínom. V druhých štartoval už zo 6. miesta (otočené poradie pretekárov z prvého preteku), ale vynikajúcim výkonom si na svojom BMW prišiel do cieľa po víťazstvo.

M. Homola: "Vedel som, že Fulín a Borković sú veľmi rýchli a že kľúčom k úspechu v druhom závode bude predbehnutie skupiny Seatov v prvých kolách. Podarilo sa mi predbehnúť 5 z nich a to mi umožnilo vybudovať si rozhodujúci náskok pred Fulínom. Treba povedať, že oba preteky boli nesmierne ťažké, či už z pohľadu vysokej teploty alebo náročnosti trate. Týmto chcem povedať, že si výsledok nesmierne vážim a chcem poďakovať mojej rodine, celému tímu, reklamným a mediálnym partnerom za podporu a taktiež nemôžem zabudnúť na fanúšikov, ktorí nás prišli podporiť až na Sicíliu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona