Maťo Homola vyhral ďalšie preteky ETCC!

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 12:17 • 2 min
Maťo Homola vyhral ďalšie preteky ETCC!

SALZBURG - Mladý slovenský okruhový jazdec vyhral po domácich závodoch na Slovakia Ringu aj ďalšie preteky európskeho seriálu ETCC (European Touring Car Cup) na rakúskom Salzburgringu.

slovakia

left justify in out

Vynikajúco sa na víkendovom FIA ETCC v rakúskom Salzburgringu prezentoval talentovaný slovenský jazdec Maťo Homola, ktorý vyhral ďalšie preteky tohto populárneho európskeho závodu. V kvalifikácii si M. Homola vyjazdil výborné 4. miesto v absolútnom poradí a 3. miesto vo svojej triede, pričom na víťaza kvalifikácie strácal neuveriteľnú jednu desatinu sekundy! Mimoriadne vyrovnaný boj predpovedal aj ďalší fakt – až 14 jazdcov sa vtesnalo do 1 sekundy za víťazným Petrom Fulinom, ktorý počas závodov na Slovakia Ringu skončil práve za Maťom Homolom.

V samotných nedeľňajších pretekoch už dominoval mladý Slovák. "Neviem, čo mám povedať. Som strašne šťastný, že sa nám podarilo vyhrať preteky ETCC absolútne v mojej triede S2000.

Prvý pretek sa začal za suchého počasia, ale po veľkej havárií a následnom Safety Car začalo pršať. Počas prerušenia pretekov musel M. Homola prezuť na mokré gumy a v prvom preteku skončil na 2. mieste vo svojej triede. Druhý pretek začal už na mokrom povrchu a po mnohých súbojoch skončil M. Homola na konečnom 1. mieste vo svojej triede. Vďaka celkovému súčtu bodov vyhral ako prvý Slovák v histórii triedu S2000 absolútne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies