Maťo Homola sa stal víťazom pretekov cestných automobilov TCR 2016

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 09:33 • 2 min
Maťo Homola sa stal víťazom pretekov cestných automobilov TCR 2016

OSCHERSLEBEN - Automobilový pretekár Maťo Homola cez víkend po prvý raz vo svojej kariére vyhral preteky TCR International Series na okruhu v nemeckom Oscherslebene a stal sa prvým Slovákom, ktorý stál na stupňoch víťazov v tejto kategórii.

slovakia

left justify in out

Po výhre v prvých pretekoch obsadil v druhých 5. miesto a v celkovom poradí sa posunul na výborné 3. miesto. Do prvých pretekov odštartoval Homola z 2. miesta. Tesne pred pretekmi pršalo a trať bola miestami mokrá, miestami suchá, čo kládlo veľká nároky na správnu voľbu pneumatík. Vďaka suchým si Homola hneď po štarte udržal 2. miesto a bol v tesnom závese za tímovým kolegom Borkovičom. Ten sa však počas žltých vlajok dopustil chyby, vyletel z trate a vďaka tomu sa Homola dostal na prvú pozíciu, na ktorej sa suverénne držal až do konca, keď zajazdil aj najrýchlejší čas.

 

"Je to neskutočné. Presne toto je dôvod, prečo to robím. Bolo veľmi náročné udržať si prvú pozíciu, pretože na niektorých miestach trate pršalo a presúvalo sa to. Nakoniec sa to však podarilo. Ďakujem všetkým partnerom, tímu aj rodine za podporu. Je to krásny pocit," povedal šťastný Homola po prvých pretekoch.

 

Krátko po konci prvých pretekov štartovali druhé, do ktorých odštartoval z 8. pozície. "Hneď v prvej zákrute došlo k niekoľkým kontaktom, aj ja som nejaké dostal a utŕžil, ale našťastie som pokračoval ďalej."

 

Nakoniec sa mohol tešiť z 5. miesta: "Tento víkend je pre mňa dokonalý. Prvé a piate miesto znamenajú veľa bodov a dostal som sa až na 3. miesto v celkovom hodnotení. Na 1. mi chýbajú len 4 body. Už sa neviem dočkať ďalších pretekov o dva týždne v ruskom Soči," vyjadril sa po náročnom dni Homola.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies