Maťo Homola prvým Slovákom v seriáli FIA MS cestovných automobilov

NETKY.SK • 18 Jún 2015, 15:52 • 2 min
Maťo Homola prvým Slovákom v seriáli FIA MS cestovných automobilov

BRATISLAVA - Slovenský reprezentant Maťo Homola sa stane prvým Slovákom, ktorý bude štartovať v seriáli FIA MS WTCC, majstrovstiev sveta cestovných automobilov. Dvadsaťročný slovenský talent sa predstaví na šiestych pretekoch tohto 12-dielneho seriálu na okruhu Slovakiaring v Orechovej Potôni. Homola v tejto sezóne jazdil v európskej verzii majstrovstiev FIA ETCC.

slovakia

left justify in out

"Skutočnosť, že majster Slovenska bude na štarte vedľa 9-násobného majstra sveta v rely Sébastiena Loeba svedčí o vyspelosti organizátorov, ktorí dokázali umiestiť nášho jazdca do elitnej spoločnosti. Príslušná komisia FIA udelila v tomto prípade výnimku. Pritom spôsob prechodu z ETCC do WTCC športové predpisy nepoznajú. Pre udelenie výnimky nehlasoval ani jeden člen komisie proti. Vidno tu podporu mladých talentovaných jazdcov," konštatoval na tlačovej konferencii v Double Tree by Hilton prezident Slovenskej asociácie motoristického športu Dušan Koblíšek. Samotný Homola dodal: "Som veľmi rád, že som sa dostal do takejto spoločnosti. Necítim pritom nijaký tlak, dva mesiace som sa svedomite pripravoval fyzicky a mentálne, aby som zvládol štarty v oboch súťažiach WTCC a ETCC. Môj sen sa stal skutočnosťou."

 

M. Homola bude štartovať vo FIA MS WTCC v službách španielskeho tímu Compos Racing na automobile Chevrolet RML Cruze TC 1 so štartovým číslo 70 a vo FIA ETCC v slovenskom tíme Homola Motorsport na Seat Leon Cup Racer takisto s číslom 70. Medzi 18 štartujúcimi je aj 9-násobný majster sveta v rely Francúz Sébastien Loeb na Citröen C-Elysée WTCC. Vlani za vytrvalého dažďa prvé z dvoch pretekov na Slovakiaringu vyhral, druhé museli organizátori zrušiť. "Netúžim po tom, aby opäť pršalo, túžim však opäť po víťazstve. Okruh na Slovakiaringu patrí medzi moje obľúbené, rád sa vraciam na Slovensko," uviedol 41-ročný Francúz, ktorý o Homolovi povedal: "Viem, že je talentovaný, viem, prečo bude na štarte. Keď sa nedostane pod tlak a urobí si svoju prácu, môže dosiahnuť aj sľubný výsledok."

 

V štartovom poli budú aj bývalí jazdci F 1 Tiago Monteiro (št. č. 18) a Gabriele Tarquini (2). Okrem automobilov Citröen C-Elysée WTCC a Chevroletov RML Cruze TC1 budú na štarte aj vozidlá Honda Civic WTCC a nové Lady Vesta, všetky na pneumatikách Yokohama.

 

Ďalší program MS FIA WTCC: 26. - 28. júna: Le Castellet (Fr.), 10. - 12. júla: Vila Real (Portug.), 11. - 13. septembra: Motegi (Jap.), 25. - 27. septembra: Šanghaj (Čína), 30.októbra - 1. novembra: Buriram (Thajsko), 2. - 22. novembra: Losail (Katar).

 

Program na Slovakiaringu - piatok 19. júna, 9.00-19.55: voľné tréningy a kvalifikácie. Sobota 20. júna, 8.15-19.00: voľné tréningy a kvalifikácie, sprievodné súťaže. Nedeľa 21. júna, 8.15: zahrievacie kolo FIA ETCC, 10.05: 1. preteky FIA ETCC, 11.10: 2. preteky FIA ETCC, 12.45: 1. preteky FIA WTCC, 14.00: 2. preteky FIA WTCC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies