Matku utýranej Lucky pustili na slobodu

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 11:00 • 2 min
Matku utýranej Lucky pustili na slobodu

BRATISLAVA - Matka utýranej Lucky Luknárovej Alexandra Hrotáková je na slobode. Z väzby ju prepustili v pondelok, pričom dnes malo byť s ňou na súde pojednávanie.

slovakia

left justify in out

Súdu však v pondelok prokuratúra oznámila, že berie späť odpor. Tým sa stal právoplatný trestný rozkaz, ktorým v apríli Hrotákovú poslali na sedem mesiacov do väzenia. "Keďže mala obvinená tento trest vykonaný väzbou, bola včera (pondelok, pozn. SITA) prepustená," povedal dnes sudca Okresného súdu Bratislava II novinárom, ktorí prišli na plánované pojednávanie.

Alexandre Hrotákovej vymerali v apríli trestným rozkazom trest odňatia slobody sedem mesiacov so zaradením do väznice s minimálnym stupňom stráženia. Uznali ju vinnou z neoprávneného poberania prídavkov na mŕtvu Lucku a pokusu o vstup do cudzieho bytu. Okresná prokuratúra však podala voči tomuto verdiktu odpor, preto súd vytýčil na dnes hlavné pojednávanie. Keďže prokuratúra vzala späť odpor, trest sa stal právoplatným a pojednávanie zrušili. Hrotáková si trest odsedela vo väzbe. "Sudca príkazom ihneď prepustil odsúdenú na slobodu," potvrdil hovorca Krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak. 

Luciu Luknárovú, ktorú utýrali a potom mŕtvu tri roky schovávali v byte, pochovali na ružinovskom cintoríne v Bratislave 4. apríla. Dnes by mala osem rokov. Päťročnú Luciu podľa polície na smrť ubil jej otčim. Obvinený je vo väzbe. Prípad sa dostal na verejnosť vlani v septembri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies