Matku, ktorá svoje bábätko nechala umrieť na púšti, poslali na 20 rokov do väzenia

NETKY.SK • 2 August 2017, 13:42 • 2 min
Matku, ktorá svoje bábätko nechala umrieť na púšti, poslali na 20 rokov do väzenia

PHOENIX - Arizončanka, ktorá nechala v púšti v indiánskej rezervácii Navajo Nation zomrieť svoju 17-mesačnú dcéru, pôjde na 20 rokov za mreže.

slovakia

left justify in out

Sudca David Campbell uviedol, že 23-ročná Ashley Denise Attson úmyselne a chladnokrvne zabila nevinné dieťa. Matka sa priznala k vražde druhého stupňa v septembri 2016.

Attson nechala svoju dcéru štyri dni a noci v kočíku na púšti a následne ju pochovala v nore. "Počas ďalších dní sa stretla s priateľmi, išli spolu na zmrzlinu a posielala svoje fotografie prostredníctvom Facebooku," uviedla kancelária štátneho prokurátora Arizony.

Dieťa sa narodilo s metamfetamínom v tele a väčšinu života sa oň starali v sociálnom zariadení v rezervácii. Matka získala práva na starostlivosť o dieťa dva mesiace predtým, ako ho zabila. Motív konania ani meno dieťaťa, ktoré v spise uvádzajú len pod označením Jane Doe, nezverejnili.

Bývalá hlavná žalobkyňa z Navajo Nation Bernadine Martin vyhlásila, že trest mal byť oveľa vyšší, keďže dieťa sa bez pochýb veľmi bálo a "potrebovalo osobu, ktorá sa oň mala najviac starať, a to svoju matku".
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies