Matku Amy Winehouse smrť jej dcéry neprekvapila

NETKY.SK • 4 Júl 2013, 18:24 • 2 min
Matku Amy Winehouse smrť jej dcéry neprekvapila

LONDÝN - Matka zosnulej britskej speváčky Amy Winehouse uviedla, že ju smrť jej dcéry neprekvapila. Janis Winehouse, ktorá trpí sklerózou multiplex, v rozhovore pre denník The Sun taktiež prezradila, že často nemala dostatok energie, aby sa so svojou dcérou hádala, keď robila zlé rozhodnutia.

slovakia

left justify in out

"Keď pomyslím na to, že Amy by mala tento rok 30 rokov, tak sa necítim dobre. Nevravím, že som jej smrť predvídala, ale neprekvapilo ma to. Neviem si Amy predstaviť ako staršieho človeka. Vždy bola tým mladých dievčaťom, ktoré jednoducho explodovalo a bol koniec. Nikdy sa nemala dožiť 30 rokov. Brala drogy, ale taktiež viem, že sa nudila. Nudili ju stále rovnaké koncerty a rovnaké skladby. Nudil ju život ako taký," povedala Janis Winehouse, ktorá pre svoje zdravotné problémy nedokázala Amy viac kontrolovať. "Jedného dňa som sa tým jednoducho prestala trápiť a zmierila som sa s tým, že nemôžem nič spraviť. Netrestala som ju, pretože si aj tak robila, čo chcela. Bola na mňa príliš silná. Neviem, či by som bola inou matkou, ak by som nemala sklerózu multiplex, ale určite by som mala viac energie a viac by som sa s ňou hádala," dodala.

Amy Winehouse vydala debutový album s názvom Frank v októbri 2003, pričom všetky piesne s výnimkou dvoch coververzií napísala ona sama. Nahrávka si vyslúžila pozitívne reakcie a Winehouse vďaka nej získala dve nominácie na Brit Awards. O tri roky neskôr vyšla jej druhá štúdiovka Back To Black, ktorá sa stala najpredávanejším albumom roka 2007 vo Veľkej Británii. Vzišli z nej hity ako Rehab či You Know I'm No Good a nasledovalo šesť nominácií na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom päť z nich premenila na sošky. V roku 2009 sa tak dostala do Guinnessovej knihy rekordov ako britská interpretka s najväčším počtom cien Grammy. Po týchto úspechoch však nasledoval prudký pád - Winehouse niekoľkokrát nedokázala dokončiť svoje vystúpenia, zabúdala texty piesní i mená členov kapely a často bola viditeľne pod vplyvom alkoholu. V júni 2011 po fiasku na belehradskom koncerte zrušila celé európske turné. Speváčka zomrela 23. júla 2011, dožila sa iba 27 rokov. Príčinou úmrtia bola konzumácia veľkého množstva alkoholu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies