Matkovraha z Košíc vzali do väzby, hrozí mu doživotie

NETKY.SK • 20 Február 2015, 18:45 • 2 min
Matkovraha z Košíc vzali do väzby, hrozí mu doživotie

BANSKÁ BYSTRICA - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes vyhovel prokurátorovi a zobral do väzby 31-ročného Martina B. z Košíc, stíhaného za úkladnú vraždu vlastnej matky.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor nepodal voči verdiktu sťažnosť, obvinený sa vyjadrí v zákonnej lehote.


Obvinený svoju 73-ročnú matku Jolanu ešte začiatkom septembra minulého roku zobral do auta s tým, že pôjdu do obce Malá Lodina, kde prechodne býval. Chcel jej ukázať skrinku, o ktorú matka mala záujem. Nešiel však obvyklou cestou, ale cez horský priechod Jahodná, aby ho nikto známy nestretol. V Malej Lodine odbočil na lesnú cestu k vodnej nádrži Ružín. Tam zastavil a spod sedadla spolujazdca vytiahol pripravený kuchynský nôž s takmer 15-centimetrovou čepeľou a matku bodol asi päťkrát do krku a do brucha. Potom telo vytiahol z vozidla von a spustil do kanalizačnej šachty. Po čine Martin šiel do autoumyvárne v Košiciach umyť vozidlo, v ktorom na matku zaútočil. Na súde k veci nevypovedal. 


Motívom útoku na matku boli opakujúce sa výčitky k jeho finančnej situácii a spôsobu starostlivosti o syna Martina. Ako podozrivý Martin B. vypovedal, že na skutok sa pripravoval asi dva tri dni pred činom. Telo matky sa našlo až v týchto dňoch. 


Prokurátor dal návrh na väzbu z obavy, že Martin by mohol ujsť a skrývať sa, aby sa vyhol vysokému trestu. Žalobca má tiež obavy z možnej trestnej činnosti matkovraha, ktorou by si zadovážil prostriedky na obživu. 


Obvinenému Martinovi B. hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies