Matka zabila svojho syna, predávkovala ho soľou!

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 08:04 • 2 min
Matka zabila svojho syna, predávkovala ho soľou!

NEW YORK - Dvadsaťsedemročná Američanka Lasey Spearsová, ktorú tešila pozornosť na sociálnych sieťach, písala na svojom blogu o tajomnej chorobe svojho päťročného syna, ktorého v skutočnosti zabila predávkovaním soľou. Súd vo White Plains neďaleko New Yorku ju dnes poslal na 20 rokov do väzenia.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters napísala, že táto matka rozprávala o chorobách svojho syna na blogu nazvanom Garnettova cesta. Obžaloba pre ňu požadovala maximum - 25 rokov väzenia. Sudca Robert Neary z westchesterského okresného súdu vo Valhalle žene povedal, že nedostala maximálny trest, pretože jej súd prejavil súcit, ktorý ona neprejavila svojmu synovi. Porota ju uznala vinnou zo zabitia jej syna Garnetta v roku 2014 v nemocnici vo Westchesteri.

 

Podľa obžaloby bol Garnett normálne, zdravé dieťa, ktorého jeho matka "vykresľovala ako choré dieťa pre vlastnú bizarnú potrebu pozornosti. A napokon použila výživovú sondu ako zbraň, aby ho zabila," keď do nej dala smrtiacu dávku soli. Pritom o ňom celý čas, aj počas jeho pobytu v nemocnici, písala na blogu a zavesovala tam jeho fotografie.

 

Obhajoba žiadala najnižšiu možnú hranicu trestu - 15 rokov - a hneď po dnešnom vynesení rozsudku avizovala odvolanie. Spearsová je podľa nej nevinná, chlapcovu smrť zavinila nedbanlivosť nemocnice.

 

Žena, ktorá žije v Chestnut Ridge, 51 kilometrov od mesta New York, odmietla možnosť posledného slova pred vynesením rozsudku. Sudca o nej povedal, že je duševne chorá, trpí Münchhausenovým syndrómom v zastúpení. Ten možno vysvetliť ako predstieranie zdravotných problémov u osoby, ktorá je v závislom postavení voči osobe, ktorá sa o ňu stará. V prípade matky a dieťaťa možno syndróm chápať ako jeden zo spôsobov týrania dieťaťa nepotrebnými a často bolestivými lekárskymi vyšetreniami.

 

"Váš trestný čin je nepochopiteľný pre svoju krutosť. Ako sa môže matka správať tak bezohľadne, neľudsky k svojmu dieťaťu?" citovala dnes sudcu agentúra Reuters.

Spearsová vyšetrovateľom povedala, že jej syn, ktorého otec zahynul pri autonehode, trpel celým radom zdravotných problémov - od Crohnovej choroby cez celiakiu až po ušné abnormality, vyplynulo zo súdnych zápisov. Dieťa hospitalizovali so žalúdočno-črevnými problémami, ktoré si podľa obžaloby jeho matka vymyslela.

 

Žena sa predtým s chlapcom viackrát presťahovala, do štátu New York prišli z Floridy a predtým bývali v Alabame.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies