Matka sa prezliekla za dcéru, chcela za ňu zmaturovať!

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 08:48 • 2 min
Matka sa prezliekla za dcéru, chcela za ňu zmaturovať!

PARÍŽ - Parížska polícia vo štvrtok informovala o zadržaní a obvinení 52-ročnej ženy, ktorá prišla na písomnú maturitu z anglického jazyka v preoblečení a chcela skúšku spraviť v mene svojej dcéry.

slovakia

left justify in out

Oklamať profesorov jednej z parížskych stredných škôl sa jej však nepodarilo a to aj napriek jej takmer dokonalému prispôsobeniu sa tinedžerskému imidžu, ktorého súčasťou boli aj úzke rifle či tenisky značky Converse.

Nezrovnalosti však pozoroval jeden z dozorujúcich profesorov a upovedomil riaditeľa školy. Ten privolal políciu, ktorá podvodníčku v stredu zadržala a obvinila. Horšiemu trestu však nakoniec čelí jej 19-ročná dcéra. Tú môžu na päť rokov zbaviť možnosti pristúpiť k štátnej maturitnej skúške a oficiálne tak ukončiť stredoškolské vzdelanie. To totiž vyžaduje úspešné zvládnutie záverečných skúšok, takzvaných le baccalauréat, ktoré vo Francúzsku zaviedol ešte Napoleon začiatkom 19. storočia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies