Matka piatich detí neplatila výživné, trest si musí odpracovať

NETKY.SK • 24 Február 2017, 13:39 • 2 min
Matka piatich detí neplatila výživné, trest si musí odpracovať

BANSKÁ BYSTRICA – Trest povinnej práce dvesto hodín za neplatenie výživného uložil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 43-ročnú Vieru Miklóšovú z Hontianskych Nemiec. Miklóšová si neplnila súdom stanovenú povinnosť platiť výživné na syna Dávida, ktorý bol v starostlivosti najprv Detského domova v Tŕní a potom v Reedukačných centrách Čerenčany a Veľké Leváre.

slovakia

left justify in out

Okresný súd vo Zvolene Miklóšovú odsúdil za opakovaný prečin zanedbania povinnej výživy na dva roky a štyri mesiace väzenia nepodmienečne. Miklóšová sa odvolala s tým, že v súčasnosti sa stará o päť detí a tie by ostali samé. Zároveň predložila doklady o tom, že dlh na výživnom spláca podľa svojich možností. Dodala, že na starostlivosť o potomstvo je sama, pretože otec detí a jej druh zomrel.

Informácia z obce Hontianske Nemce uvádza, že Viera sa o deti riadne stará, chodia do školy a dosahujú dobré výsledky. Podľa obce by bolo nešťastné, ak by matka musela ísť do väzenia.

Podľa Krajského súdu by väzenie bolo neprimeraným zásahom do jej života i života detí. Preto senát zmenil nepodmienečný trest na trest povinnej práce, ktorý Miklóšová musí vykonať do jedného roka. Zároveň sa nemôže zbaviť ani povinnosti doplatiť dlh na výživnom. Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies