Matka miliardára pozerá na chudobu inak ako zvyšok sveta, je to najsilnejšia motivácia

NETKY.SK • 12 Júl 2017, 17:44 • 2 min
Matka miliardára pozerá na chudobu inak ako zvyšok sveta, je to najsilnejšia motivácia

Miliardár, filantrop a vynálezca Elon Musk má zaujímavý životný príbeh. Kladie si vysoké ciele prospešné pre celé ľudstvo a stojí za projektami ako elektrické vozidlá s autopilotom, neuronóvé siete, vákuové vlaky, nezávislosť na rope či kolonizácia Marsu. Jeho matka prehovorila o ťažkých začiatkoch, tvrdej práci a chudobe, ktorú táto rodina dobre poznala.

slovakia

left justify in out

Modelka Maye Musk (67) je okrem trojnásobnej matky a desaťnásobnej babičky aj odborníčka na zdravú výživu. Matka súčasného miliardára začala pracovať ako 15-ročná a odvtedy neprestala. Na to aby uživila rodinu, ťahala niekedy aj päť zamestnaní naraz.

 

Deťom sa nestíhala venovať. Podľa jej slov, si všetko vybudovali vlastnými rukami. "Chudoba – dobrá motivácia,“ tvrdí Maye.

 

V roku 1996 investovala všetky svoje úspory – 10 000 dolárov do synovej firmy Zip2. Neskôr sa ukázalo, že to bola najlepšia investícia v jej živote. Po troch rokoch túto firmu kúpila spoločnosť Compaq Computer Corporation za 307 000 000 dolárov.

 

Po tomto zlome veci nabrali rýchli spád. Elon Musk sa stal významnou súčasťou revolúcie vo svete technológií.  Spolupracuje so SpaceX, Teslou, SolarCity či Hyperloop.

 

Maye tvrdí, že peniaze nie sú hlavnou prioritou jej syna. Je vášnivý vedec so šľachetným srdcom, no práve chudoba ho naučila myslieť.

 

Tvrdá práca doviedla Maye aj jej deti tam, kde dnes sú a preto jej ostáva verná napriek tomu, že by sa už pokojne mohla odobrať na dôchodok. Oddych je pre ňu neznáme slovo.

 

Statočná žena s „tuhým koreňom“ stále aktívne pózuje na stránkach magazínov, píše knihy a prednáša o zdravej výžive. Aj chudobné deti to môžu dotiahnuť ďaleko. Viac ako peniaze je dôležitá podpora pri zdanlivo „bláznivých“ nápadoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona