Matka londýnskeho útočníka zostala v šoku, keď sa dozvedela čo urobil

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 06:30 • 2 min
Matka londýnskeho útočníka zostala v šoku, keď sa dozvedela čo urobil

LONDÝN - Matka Khalida Masooda, ktorý minulú stredu zabil v centre Londýna štyroch ľudí, dnes uviedla, že ju synov čin šokoval, zarmútil a ohromil.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Odkedy som sa dozvedela, že páchateľom je môj syn, preliala som za ľudí, ktorých sa táto udalosť dotkla, more sĺz," napísala vo vyhlásení zverejnenom britskou políciou Masoodova matka Janet Ajaová. Dodala, že synove činy neschvaľuje a nezdieľa presvedčenie, ktoré ho k útoku priviedlo.

 

 

Masood sa narodil v roku 1964 v juhoanglickom grófstve Kent ako Adrian Elms a meno Adrian Ajao prijal po svojom otčimovi, za ktorého sa jeho matka vydala, keď bol dieťaťom. Meno Khalid Masood začal podľa polície používať v roku 2005.

Janet Ajaová v súčasnosti žije vo vidieckej oblasti Walesu.

 

Masood v aute typu SUV najprv zrážal v stredu chodcov na londýnskom Westminsterskom moste a následne sa pokúšal vtrhnúť do areálu britského parlamentu, kde na smrť dobodal policajta. Iní policajti útočníka zastrelili. Pri teroristickom čine prišli o život štyria ľudia a desiatky utrpeli zranenia.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies