Matka, ktorá brutálne týrala invalidnú dcéru, dostala podmienku

NETKY.SK • 8 Február 2017, 15:29 • 2 min
Matka, ktorá brutálne týrala invalidnú dcéru, dostala podmienku

BANSKÁ BYSTRICA - Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes potvrdil podmienečný trest tri roky odňatia slobody pre 39-ročnú Elenu Pavlove, rodenú Demeterovú z Klenovca v okrese Rimavská Sobota.

slovakia

left justify in out

Pavlove pod vplyvom alkoholu viac ako rok a pol týrala svoju maloletú dcéru pripútanú na invalidný vozík.


Matka svoju ťažko chorú dvanásťročnú dcéru bila, kopala, pohŕdavo a bezcitne s ňou zaobchádzala, vyvolávala v nej strach a stres. Od druhej polovice roka 2014 do januára 2016 odopierala dievčaťu nevyhnutnú osobnú starostlivosť a ošatenie. „Materinská“ starostlivosť Pavlove vyvrcholila 22. januára 2016, keď dcéru zbila a kopala do brucha. Potom ju s pomliaždením prednej brušnej steny, neučesanú a zanedbanú, v tričku s krátkymi rukávmi dala odniesť do školy. U dievčaťa zistili syndróm týraného dieťaťa, čo sa prejavilo na jeho fyzickom i psychickom stave. Tyranku pritom dcéra stále obhajovala, až neskôr prehovorila, ako jej matka ubližovala.


Okresný súd v Rimavskej Sobote po rozsiahlom dokazovaní uznal Pavlove za vinnú zo zločinu týrania blízkej osoby. Uložil jej za to podmienečný trest tri roky s probačným dohľadom súdu v skúšobnej dobe, ako aj protialkoholické liečenie. Proti rozsudku sa odvolala prokuratúra, ktorá žiadala pre Pavlove vzhľadom na následky týrania nepodmienečný trest. Krajský súd však žalobcovi nevyhovel a podmienku ponechal, pretože medzitým sa situácia v rodine zlepšila, o čom svedčia listy od príbuzných Eleny Pavlove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies