Matka dvoch detí dostala za smrteľnú nehodu domáce väzenie

NETKY.SK • 20 Február 2017, 14:02 • 2 min
Matka dvoch detí dostala za smrteľnú nehodu domáce väzenie

BANSKÁ BYSTRICA – Trest jeden rok domáceho väzenia a zákaz šoférovania na tri roky za prečin usmrtenia z nedbanlivosti uložil Okresný súd v Banskej Bystrici 29-ročnej Jolane Skálovej z Harmanca. Matka dvoch detí zavinila dopravnú nehodu, pri ktorej zahynul 31-ročný vodič motocykla.

slovakia

left justify in out

Tragická nehoda sa stala 16. apríla minulého roku na poludnie. Jolana viedla osobné motorové vozidlo Kia Sorento po ceste z Banskej Bystrice smerom do obce Horná Mičiná. Pri odbočovaní vľavo z hlavnej cesty nedala prednosť oprotiidúcemu motocyklu Honda, ktoré viedol 31-ročný Milan.

 

Ten narazil do pravej bočnej časti vozidla Kia a utrpel ťažké zranenia, ktorým o pár hodín podľahol. Jolana tým spáchala prečin usmrtenia porušením dôležitej povinnosti.


Súd v skrátenom konaní tzv. trestným rozkazom poslal vinníčku do väzenia. Skálová vzhľadom na to, že je samoživoteľkou a stará sa o dve deti, podala odpor a súd musel vytýčiť pojednávanie.

 

Na ňom Jolana vinu priznala a svoje konanie oľutovala. Súd vzhľadom na priznanie a doterajšiu beztrestnosť vodičke uložil jeden rok domáceho väzenia a na tri roky jej zakázal šoférovať, pričom do toho zarátal dobu od zadržania vodičského preukazu po nehode 16. apríla 2016.


Rozsudok je právoplatný. Dodržiavanie trestu o domácom väzení bude súd kontrolovať prostredníctvom technických prostriedkov na sledovanie pohybu obvineného, ktoré sa v podobe tzv. náramkov zvyčajne upevňujú na členok. Jolana vyhlásila, že chce čo najskôr uhradiť spôsobenú škodu.


Súd v tejto veci rozhodol už 9. februára s tým, že prokurátor sa vyjadrí v zákonnej 15-dňovej lehote. Pretože žalobca odvolanie nepodal, rozsudok sa stal právoplatným.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies