Matjaž Kek spomína na Bratislavu, sobotný duel nemá favorita

NETKY.SK • 3 Október 2016, 17:59 • 2 min
Matjaž Kek spomína na Bratislavu, sobotný duel nemá favorita

RIJEKA - Na slovinského trénera Matjaža Keka nemá slovenská futbalová verejnosť príjemné spomienky. Súčasný kouč chorvátskeho tímu HNK Rijeka viedol v rokoch 2007-2011 slovinský národný tím a v rámci kvalifikácie o postup na MS 2010 v JAR s ním zaznamenal aj dve víťazstva nad Slovenskom (2:1 doma a 2:0 vonku).

slovakia

left justify in out

Päťdesiatpäťročný rodák z Mariboru pred sobotňajším duelom eliminácie MS 2018 medzi týmito dvomi reprezentačnými tímami (začiatok o 20.45 h SEČ v Ľubľane) prezradil, že často spomína najmä na duel v Bratislave, ktorý sa hral 10. októbra 2009.


"Zápas na Tehelnom poli je jeden z najpamätnejších stretnutí slovinského mužstva, ktoré napokon postúpilo na šampionát do Afriky. Krásny gól z kopačky Valtera Birsu vtedy prišiel v pravú chvíľu. Hrali sme inteligentne ako vyzreté mužstvo. Dlho sme boli pod tlakom, ale napokon sme získali potrebné víťazstvo. Na Slovensku boli pripravené oslavy a ohňostroje, veď súperovi stačil bod na postup. Náš tím však ukázal veľký charakter, v správnom čase vedel skvele zareagovať na tlak protivníka," vyhlásil Kek pre portál delo.si.

 

Na pripomenutie, tím SR napokon o štyri dni neskôr zvíťazil v pamätnej chorzówskej snehovej chumelici nad Poliakmi (1:0) a postúpil na šampionát z prvého miesta v skupine, Slovinci si postup na "mundial" vybojovali až v barážových súbojoch s Rusmi.

 

Podľa bývalého obrancu sobotný duel na štadióne Stožice nemá favorita. "Medzi Slovinskom a Slovenskom by som sa nesnažil za každú cenu hľadať favorita. Všetko sa ukáže až na ihrisku. Uvidíme, ktorý tím bude lepšie brániť a podá statočnejší a agresívnejší výkon. Zo slovinského pohľadu bude dôležité, aby ľudia prišli na štadión. Slovensko síce nie je magnet ako vyspelé futbalové superveľmoci, ale fanúšikovia by mali podporiť svoje mužstvo a hlasivkami mu dopomôcť k dobrému výsledku," doplnil Matjaž Kek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies