Matica slovenská predstavila svoje nové zámery ministerke kultúry

NETKY.SK • 24 Máj 2018, 18:53 • 2 min
Matica slovenská predstavila svoje nové zámery ministerke kultúry

BRATISLAVA – Aktuálne a plánované projekty Matice slovenskej a jej finančné zabezpečenie boli predmetom diskusie na pracovnom stretnutí jej predstaviteľov s ministerkou kultúry Ľubicou Laššákovou (Smer-SD). TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu kultúry Janka Burdová.

slovakia

left justify in out

„Uvedomujem si, že dnešná doba trpí úpadkom tradície a nesmierne ma teší váš záujem o modernú formu prezentácie slovenských dejín, kultúry a osobností," uviedla na stretnutí Laššáková, ktorá vyzdvihla prínos a záujem predstaviteľov Matice slovenskej o modernú formu prezentácie slovenských dejín, kultúry a osobností.

 

Podľa predsedu MS Mariána Gešpera je potrebné viac podporovať kultúru, hlavne folklór. „Pod našimi krídlami pôsobí vyše dvestoštyridsať folklórnych a umeleckých kolektívov. Na tie sa chcem zamerať. To je naša výkladná skriňa," poznamenal. Matica slovenská sa podľa Burdovej zameriava na aktivity a podujatia národného charakteru, ktoré majú osloviť všetky generácie a majú posilniť slovenské vlastenectvo, vzťah k Slovensku a jeho kultúrnemu dedičstvu.

 

Svoju činnosť chce zamerať napríklad aj na mladú generáciu v rámci projektu „Matica ako platforma“. Jeho cieľom je vytvoriť viacero odborných platforiem so skúsenými mentormi, ktorí budú aktívne podporovať mladé slovenské talenty.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies