Materské školy môžu získať grant na dopravnú výchovu

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 11:43 • 2 min
Materské školy môžu získať grant na dopravnú výchovu

BRATISLAVA - Materské školy a neziskové organizácie a občianske združenia pôsobiace pri škôlkach môžu požiadať o grant na dopravnú výchovu. Nadácia Volkswagen Slovakia totiž spúšťa po štvrtý raz grantový program Bezpečne na cestách. Informoval o tom hovorca spoločnosti Volkswagen Slovakia, a. s. Vladimír Machalík s tým, že škôlky môžu žiadať o grant do 20. marca.

slovakia

left justify in out

"Záujem o podporu je obrovský. Vlani sme za jeden deň zaznamenali až 142 žiadostí. Preto sme pre grant Bezpečne na cestách v tomto roku zdvojnásobili rozpočet,“ uviedla projektová manažérka Nadácie Volkswagen Slovakia Adriana Smolinská. Jedna materská škola môže podať najviac jeden projekt. Maximálna výška podpory je 3 000 eur. Nadácia sa v roku 2015 sústredí na projekty, ktorých obsahom bude vybudovanie, respektíve dobudovanie dopravného ihriska a zároveň interaktívna súťaž s dopravnou tematikou. Hodnotiť bude inovatívnosť, kreativitu a náročnosť projektu. Žiadosti treba zaregistrovať online a originál s prílohami doručiť na adresu Nadácie Volkswagen. Záujemcovia sa môžu registrovať na internetovej stránke www.nadacia-volkswagen.sk.


Grantový program Bezpečne na cestách spustila Nadácia Volkswagen Slovakia v roku 2012. Snaží sa tak rozšíriť a zatraktívniť výučbu dopravnej výchovy pre najmladších a najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky. Doteraz podporila 31 vzdelávacích projektov sumou takmer 52 000 eur. Učitelia v rámci grantu vytvorili napríklad súbory edukačných hier na interaktívnu tabuľu či interaktívne rozprávky s tematikou dopravnej bezpečnosti ako aj súbor aktivít na dopravnú olympiádu.


Nadácia Volkswagen Slovakia aktívne pôsobí na Slovensku od roku 2008. Ťažiskom jej programov je oblasť vzdelávania. Podporuje inovatívne vzdelávacie projekty, kladie pritom dôraz na vzdelávanie mladých ľudí. Každoročne uskutočňuje aj kreatívne projekty pre detské domovy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies