Materská fima Google, Alphabet dosiahla nižšie tržby, než sa čakalo

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 08:47 • 2 min
Materská fima Google, Alphabet dosiahla nižšie tržby, než sa čakalo

SAN FRANCISCO - Firma Alphabet Inc, materská spoločnosť firmy Google, zaznamenala nižšie štvrťročné príjmy, ako sa očakávalo. Prispeli k tomu vyššie výdavky a negatívne kurzové vplyvy.

slovakia

left justify in out

Konsolidované príjmy v sledovanom období vzrástli na 20,26 mld. USD z úrovne 17,6 mld. USD v prvom kvartáli minulého roka. To mierne zaostalo za odhadom analytikov v prieskume agentúry Reuters na úrovni 20,37 mld. USD.

 

Výdavky na platby partnerským internetovým stránkam sa zvýšili o 13 % na 3,8 mld. USD, čo predstavovalo 21 % celkových príjmov z reklamy. Tie boli na úrovni 18,02 mld. USD, čo znamenalo medziročný nárast o 16,2 %.

 

Čistý zisk spoločnosti Alphabet v prvom kvartáli vzrástol na 4,21 mld. USD z úrovne 3,52 mld. USD v rovnakom štvrťroku vlaňajška. Negatívne dopady kurzových vplyvov firma vyčíslila na 762 mil. USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies