Materorológovia varujú pred vlnou horúčav, ktorá vyvrcholí v sobotu: Na severe bude dnes pršať

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 14:57 • 2 min
Materorológovia varujú pred vlnou horúčav, ktorá vyvrcholí v sobotu: Na severe bude dnes pršať

BRATISLAVA - Juh stredného a východného Slovenska bude dnes horúci. Na popoludnie platí pre tieto časti krajiny výstraha prvého stupňa pred vysokými teplotami, ktorú vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

slovakia

left justify in out

Meteorológovia očakávajú, že miestami môže teplota vzduchu dosiahnuť 33 stupňov Celzia, na juhu stredného Slovenska dokonca ešte o jeden stupeň viac. Takéto vysoké teploty predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie.

 

img

 

Sever krajiny môžu zase popoludní zasiahnuť búrky, s ktorými môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky s úhrnom zrážok 20 až 40 milimetrov a nárazmi vetra s rýchlosťou 18 až 23 metrov za sekundu.

 

img

 

Predpoveď na piatok:

Polooblačno až oblačno a miestami prehánky alebo búrky. Ojedinele privalovy dážď alebo krupobitie. Denná teplota 26 až 33 st. Slabý vietor, ktorý pri búrkach prechodne zosilnie.

 

Ďalšia vlna teplého počasia by mala podľa predpovede SHMÚ vyvrcholiť v sobotu (2.7.). Výstraha pred vysokými teplotami platí na tento deň pre celú južnú polovicu krajiny.

 

img

 

Predpoveď na sobotu:

Prevažne polooblačno. V priebehu dňa postupne miestami prehánky alebo búrky, najmä v západnej polovici územia. Nočná teplota 20 až 16, v dolinách miestami okolo 14 st. Denná teplota 29 až 34 st. Južný vietor do 20 km/h, pri búrkach zosilnie.

 

Nedeľa:

Od západu postupne veľká oblačnosť až zamračené a na mnohých miestach  dážď,prehánky, miestami búrky.Popoludní od západu ubúdanie zrážok  a zmenšovanie oblačnosti. Najnižšia nočná teplota 21 až 16 st. Najvyššia denná teplota 21 až 26, v Trenčianskom a Žilinskom kraji, Horehroní a na Spiši okolo 19 st. Slabý, postupne severozápadný až severný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), miestami v nárazoch okolo 15 m/s (55 km/h).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies