Materiál nájdený na základni v Austrálii neohrozoval jej 2600 obyvateľov

NETKY.SK • 16 Október 2014, 10:09 • 2 min
Materiál nájdený na základni v Austrálii neohrozoval jej 2600 obyvateľov

SYDNEY - Námornú základňu v austrálskom štáte Victoria dnes polícia hermeticky uzavrela po tom, ako v obytnom priestore objavila bližšie nešpecifikovaný "nebezpečný materiál". Na miesto bolo vyslané špeciálne policajné komando na zneškodňovanie bômb. Oznámila to tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na bezpečnostných predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Okolo bytu na základni HMAS Cerberus vytvorili zónu zákazu vstupu do okruhu 400 metrov. Základňa sa nachádza na polostrove Mornington, asi 75 kilometrov juhovýchodne od Melbourne.
      

Nebezpečný materiál našli v byte pri bežnej prehliadke základne, uviedli vo vyhlásení austrálske ozbrojené sily. Materiál nebol výbušný a nepredstavoval hrozbu pre 2600 ľudí žijúcich na základni, uviedli vysokopostavení policajní predstavitelia.
      

Austrália, dôrazný spojenec Spojených štátov a účastník koaličných náletov vedených USA proti Islamskému štátu (IS) v Iraku a Sýrii, je stále v stave vysokej pohotovosti, pretože hrozia útoky domácich militantov vracajúcich sa z bojov na Blízkom východe alebo motivovaných blízkovýchodným vývojom.

 

Austrálske úrady posilnili bezpečnosť na verejných priestranstvách vrátane budovy parlamentu v hlavnom meste Canberra, kde je polícia vyzbrojená útočnými puškami, a na veľkých športových podujatiach. Médiá informovali, že polícia v súvislosti s hermetickým uzatvorením námornej základne HMAS Cerberus zadržala 30-ročného námorníka a umiestnila ho do väzby. Polícia však neuviedla, či mužovi hrozí obvinenie.
      

Zadržaný muž podľa informácií úradov nie je napojený na žiadnu skupinu, ktorá predstavuje hrozbu pre Austráliu, oznámila Reutersu policajná hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies