Slovenskom sa prehnali silné búrky: Prívalové dažde zatopili v Trnave množstvo pivníc!

NETKY.SK • 1 August 2014, 19:50 • 2 min
Slovenskom sa prehnali silné búrky: Prívalové dažde zatopili v Trnave množstvo pivníc!

BRATISLAVA - Poobedné búrky môžu dnes narobiť problémy vo viacerých regiónoch. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto varuje pred prívalovými povodňami.

slovakia

left justify in out

18:43 - Po prietrži mračien mali hasiči v kraji takmer 60 zásahov

V dôsledku lokálnej prietrže mračien uskutočnili hasiči v Trnavskom kraji v čase od 17.00 do 18.15 h spolu 57 výjazdov. Najviac výjazdov zaznamenali v okresoch Trnava a Piešťany, v ktorých pomáhali pri odčerpávaní vody zo zatopených pivničných a skladových priestorov rodinných a obytných domov a zabezpečení priepustnosti odtokových kanálov vedľa ciest.

 

 

18:23 - Na R1 je v 20. kilometri množstvo vody po daždi

Polícia žiada vodičov o opatrnosť na rýchlostnej ceste R1 z Trnavy do Nitry v 20. kilometri. Na ceste sa po daždi nachádza veľké množstvo vody, na mieste je hliadka diaľničného oddelenia polície. TASR informovalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Trnave.

 

Hydrologická výstraha prvého stupňa platí pre regióny Levice, Žarnovica, Krupina, Banská Štiavnica, Banská Bystrica, Zvolen, Brezno, Detva, Liptovský Mikuláš, Kežmarok a Poprad.
     

"Vzhľadom na očakávané intenzívne zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov, zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov," uvádza na svojom webe SHMÚ.

     

Búrky sa očakávajú na väčšine územia, výstraha druhého stupňa platí takmer pre celé Slovensko s výnimkou niektorých západných a východných oblastí. S búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 30 až 60 milimetrov a nárazy vetra s rýchlosťou 20 až 25 metrov za sekundu.

 

V niektorých častiach Slovenska hrozia prívalové povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal hydrologickú výstrahu druhého stupňa pre okresy Nové Mesto nad Váhom, Myjava, Piešťany, Hlohovec, Trnava, Senec, Pezinok, Galanta, Šaľa a Dunajská Streda. Výstraha platí do 20:00, informujú meteorológovia na stránke SHMÚ. Prívalové zrážky pri búrkach môžu spôsobiť výrazné stúpanie vodných hladín hlavne na malých tokoch. Prvý stupeň výstrahy pred prívalovými povodňami platí do 19:00 pre okresy Prievidza, Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Zlaté Moravce, Nitra, Topoľčany a Nové Zámky.

 

img

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies