Matematika favorizuje Blattera

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 14:49 • 2 min
Matematika favorizuje Blattera

ZÜRICH - V prezidentských voľbách Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) rozhoduje ľahká matematika. Každá z 209 členských asociácií riadiaceho orgánu svetového futbalu má jeden hlas.

slovakia

left justify in out

Víťaz vzíde z tajného hlasovania, uchádzač na úspech v prvom kole potrebuje minimálne dve tretiny platných hlasov, teda 140. V každom ďalšom kole mu postačí jednoduchá väčšina. Afrika disponuje 54 hlasmi, Európa má o jeden menej, Ázia 46, Severná a Stredná Amerika a karibská oblasť 35, Oceánia 11 a Južná Amerika 10. Kým väčšina starého kontinentu stojí za jordánskym princom Alim bin Al-Husejnom, Afrika, Ázia aj Oceánia sú jednoznačne za Seppa Blattera, ktorý očakáva nejakú podporu tiež zo Severnej, Strednej a Južnej Ameriky. Pred voľbou budú mať obaja kandidáti 15-minútový priestor na prezentáciu svojho programu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies