Mateja Tótha po vyhláseniach VŠC pobavili tanečné kreácie, tréner Benčík je nabitý energiou

NETKY.SK • 16 December 2015, 14:31 • 2 min
Mateja Tótha po vyhláseniach VŠC pobavili tanečné kreácie, tréner Benčík je nabitý energiou

BANSKÁ BYSTRICA - Aj chodecký majster sveta Matej Tóth sa pobavil, keď si na slávnostnom vyhlásení najlepších vo VŠC Dukla pozrel pri módnej prehliadke tanečné kreácie. Michal Martikán i Anastasia Kuzminová zožali najväčší potlesk a zdvíhaná figúra s Nasťou v rukách fenomenálneho singlistu si zaslúžila maximálny počet bodov za technický i umelecký výkon.

slovakia

left justify in out

Matej Tóth sedel v prvom rade tesne pri pódiu a mohol aj zakročiť, keby sa cenný biatlonový poklad Michalovi Martikánovi vyšmykol z rúk. "Mal som pri sebe najlepšiu poradkyňu manželku a mohli sme okamžite vyhodnotiť súpravu oblečenia, aká na pódiu ožila pri tanci," zasmial sa Matej Tóth. "U mňa sú navrhnuté farby spojené s tradíciou, bordovou a žltou, ktoré vždy patrili Dukle. Som rád, že sa vraciame k tradičnej kombinácii a v kvalitnej značke. Aj oblečenie možno prispeje ku kvalitným výkonom a dobrej tréningovej pohode." Piedestál najlepšieho športovca na Dukle považuje Matej Tóth za obrovskú poctu. "Prvýkrát sa mi podarilo získať toto ocenenie. Dukla je jednoznačne dlhodobo najúspešnejšie športové centrum na Slovensku a byť v nej najlepší je pre mňa veľká česť. Teším sa aj na ďalšie ankety, ktoré nasledujú, toto bol začiatok a veľmi pekný."

 

Matejovi Tóthovi opäť naskočili zimomriavky pri pohľade na svoj najväčší triumf. "U mňa sa vždy vyvolajú emócie pri pohľade na chvíle, keď som bol zlatý v Pekingu. Ľudia mi pritom opäť gratulujú a u mňa vyvolávajú dojatie, pretože stále je to relatívne čerstvé, aj keď je to pre mňa už pomerne dávno. Posledných 200 metrov na dráhe v Pekingu vždy u mňa zarezonuje a vyvolá veľmi silné spomienky." Sviatky pokoja sa chystá naplniť Matej Tóth doslovne. 

 

"Veľmi sa na ne teším, pretože tých povinností bolo v poslednom čase veľmi veľa, aj rodinka si ma toľko neužila, ako si navykla. Teraz sa vynasnažím všetko vynahradiť, odložíme telefóny a klasicky si užijeme sviatky, najskôr u nás doma, potom u svokrovcov a nakoniec v Nitre." Povinnosti Matejovi Tóthovi odbúdajú len pomaly. "Už sa ich snažím obmedziť na maximálne možnú mieru. Postupne sa dostávam do klasického režimu, s trénovaním, regeneráciou. Aj sa to začína odzrkadlovať v tradičnej pohode."

 

Juraj Benčík, bývalý tréner Mateja Tótha, sa dočkal špeciálneho uznania, keď spolu s ďalšími siedmimi otvoril novú Sieň slávy na Dukle a stal sa jej súčasťou. "Ja i moji bývalí zverenci, kolegovia tréneri, Maťo Spišiak i syn Roman, atletický šéftréner na Dukle, sme dokázali za celý čas využívať podmienky, ktoré nám v stredisku vytvárajú daňoví poplatníci. To je moje najväčšie zadosťučinenie, že sme im to cez dobré výsledky trochu vrátili. Pre mňa vždy bola najväčšia odmena, keď sme sa vracali z podujatí a zastavovali ma cudzí ľudia plní uznania, tak ako to bolo napríklad po olympiáde v Soule so zlatom Jozefa Pribilinca, ďalšieho člena siene. Som spokojný, že sa dielo podarilo a že má nasledovníkov."

 

Juraj Benčík neskrýval dojatie. "Zamiešala sa u mňa aj hrdosť, že vznikla myšlienka Siene slávy VŠC Dukla. Myslím si, že to je najlepší odkaz pre mladých, s výchovným prvkom, keďže vidia, že sme dostali uznanie takouto formou. Je to pre mňa odmena i motivácia ešte sa pokúsiť niečo tvoriť. Skúsenosti sa usilujem odovzdávať najmenším deťom v školách. Už deviaty rok organizujeme žiacku chodeckú ligu a ukázalo sa, že je populárna, obľúbená. Presviedča ma, že deti nie sú také zlé, ako sa o nich rozpráva, že nesedia len pri počítačoch a televízi. Naopak, tešia sa, chodia na preteky, majú z toho radosť. Ocenenie byť v Sieni slávy mi dodáva energiu ísť niekde ďalej a niečo s deťmi ešte dosiahnuť."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona