Matej Tóth sa stal dodatočne víťazom EP v chôdzi

NETKY.SK • 31 Júl 2014, 15:52 • 2 min
Matej Tóth sa stal dodatočne víťazom EP v chôdzi

MOSKVA - Slovenský chodecký reprezentant Matej Tóth (VŠC Dukla Banská Bystrica) sa po udelení sankcií za doping pre ruského chodca Stanislava Jemelianova stal víťazom Európskeho pohára 2011 v chôdzi na 20 km.

slovakia

left justify in out

Pred troma rokmi skončil na 9. ročníku EP v portugalskom Olhau na 2. mieste časom 1:23:53 h práve za Jemelianovom. Ruskému chodcovi anulovali výsledky pre nezrovnalosti v jeho biologickom pase. Tóth sa stal stal prvým a zatiaľ jediným víťazom EP zo Slovenska.

 

IAAF potvrdila svoje rozhodnutie v stredu, pričom sankcie voči ruskému reprezentantovi Jemelianovovi začali platiť od 26. júla 2010, teda deň predtým ako získal titul. Zlatá medaila z ME 2010 v Barcelone dodatočne poputuje do rúk bývalého talianskeho chodca Alexa Schwazera. Slovenský reprezentant Matej Tóth sa posunie vo výsledkovej listine ME 2010 zo 7. na 6. miesto a Anton Kučmín zo 17. na 16. priečku. 

 

Zmeny nastali aj vo výsledkoch MS 2011 v kórejskom Dägu, na ktorých skončil Jemelianov piaty na 20 km. Matej Tóth sa vo výsledkoch posunie na 12. miesto a Anton Kučmín na 16. pozíciu.

 

Za krátke obdobie ide už o ďalší dopingový prípad v rámci ruského chodeckého tímu. Minulý mesiac dostala dvojročný zákaz činnosti olympijská šampiónka a majsterka sveta Jelena Lašmanovová. Ruská antidopingová agentúra už začala vyšetrovanie chodcov pre opakované dopingové prehrešky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies