Matej Tóth sa pred dôležitými pretekmi zranil

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 10:17 • 2 min
Matej Tóth sa pred dôležitými pretekmi zranil

BANSKÁ BYSTRICA - Olympijský víťaz a majster sveta v chôdzi na 50 km Matej Tóth napokon pre zranenie slabín nebude štartovať v nedeľu 21. mája v 12. ročníku Európskeho pohára v Poděbradoch. Tóth sa mal predstaviť v pretekoch na 20 km, kde mal obhajovať individuálnu druhú priečku z EP 2015 v Murcii, v tíme spoločne s Rízekom, Majdánom a Úradníkom.

slovakia

left justify in out

"Maťo pocítil problémy už minulý týždeň na tréningu a okamžite ich začal riešiť. On i jeho realizačný tím verili, že sa dá včas do poriadku a stihne aj Európsky pohár, lebo bez neho bude náš dvadsiatkársky tím výrazne slabší," citoval Šport šéftrénera Slovenského atletického zväzu Martina Pupiša.

 

"Žiaľ, lekár Ernest Caban mu odporučil, aby sa v najbližších dňoch vyvaroval intenzívnej záťaži, čo znamenalo aj koniec Maťových ambícií štartovať v Poděbradoch. Dobrá správa však je, že jeho účasť na augustových majstrovstvách sveta v Londýne nie je ohrozená."

Matej Tóth štartoval od svojho triumfu na OH 2016 v Riu prvý raz len nedávno, 22. apríla, keď po 246-dňovej súťažnej pauze suverénne vyhral Záhorácku dvadsiatku v Borskom Mikuláši za 1:24:38 h.

Ako informuje Šport, okrem Tótha vypadla z 11-člennej slovenskej nominácie na EP pre chorobu aj Monika Hornáková, ktorá mala štartovať v súťaži žien na 20 km. Slovensko tak postaví len tri tímy - mužský na 20 km a dva juniorské. Ženský do bojov v EP nezasiahne.

V doterajších 11 ročníkoch EP získalo Slovensko dovedna päť medailových umiestení. V individuálnych súťažiach bol Matej Tóth v predošlých troch ročníkoch v pretekoch na 20 km zakaždým na stupňoch víťazov - v Olhau 2011 vyhral, v Dudinciach 2013 bol tretí a v Murcii 2015 druhý. V tímových súťažiach bralo bronz družstvo mužov na 50 km v zložení Š. Malík, Korčok, Kalina, Mrázek v Dudinciach 1998 a takisto na tretej priečke skončilo trio žien Z. Malíková, Gáliková, Czaková v Metz 2009.

Aktualizovaná slovenská nominácia na 12. ročník EP v chôdzi v Poděbradoch (21. 5. 2017):

MUŽI - 20 km: Dušan Majdán, Miroslav Úradník (obaja VŠC Dukla B. Bystrica), Milan Rízek (Atletika ŠK Skalica)

ŽENY - 20 km: Mária Czaková, Lucia Čubaňová (obe VŠC Dukla B. Bystrica).

JUNIORI - 10 km: Ľubomír Kubiš (Spartak Dubnica), Daniel Kováč (ŠK ŠOG Nitra).

JUNIORKY - 10 km: Ema Hačundová (MŠK Borský Mikuláš), Klaudia Žárska (Spartak Dubnica.

REALIZAČNÝ TÍM - VEDÚCI VÝPRAVY: Martin Pupiš. TRÉNERI: Matej Spišiak (/aj technický vedúci výpravy), Ľuboš Machník, Peter Mečiar, Zdeno Medera, Jozef Pavelka, Ján Záhončík. FYZIOTERAPEUT: Denis Freudenfeld.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies