Matej Tóth rozbieha projekt svojich akadémií pre deti, rád by odovzdal skúsenosti

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 12:40 • 2 min
Matej Tóth rozbieha projekt svojich akadémií pre deti, rád by odovzdal skúsenosti

Bratislava - Slovenský reprezentant v chôdzi Matej Tóth sa popri tréningu na majstrovstvá sveta venuje so svojím tímom aj príprave na spustenie celoslovenského detského projektu s názvom Športová akadémia Mateja Tótha. Olympijský šampión z Ria 2016 chce prostredníctvom akadémie odovzdať svoje skúsenosti mladej generácii.

slovakia

left justify in out

Športová akadémia úradujúceho majstra sveta je ambiciózny projekt pre deti predškolského a mladšieho školského veku. Okrem Tótha sa do neho zapojili aj jeho blízki spolupracovníci: osobný tréner Matej Spišiak, fyzioterapeut Denis Freudenfeld, osobný manažér Daniel Pastorek a ďalší odborníci z oblasti športu a športového marketingu.

 

Ambícia projektu je ponúknuť novú celoročnú aktivitu pre najmenších s prepracovanou metodikou a samostatným tréningovým programom. Tím trénerov a odborníkov na čele so Spišiakom a Freudenfeldom vypracoval metodiku a súbor cvičení, ktoré podnecujú výkonnostný rast. Zároveň dbajú na kvalitu pohybu, zdravý vývoj dieťaťa a celkovú radosť z pohybu.

 

Tréningový program akadémie sa opiera o inovatívne metódy, v ktorých tvorcovia skĺbili najnovšie poznatky zo športového tréningu detí s údajmi z fyzioterapie, vývojovej kineziológie a detskej psychológie. Táto kombinácia cvičení vyvolá v detskom organizme celú radu zmien, ktoré umožnia lepšiu reakciu organizmu na zaťaženie.

 

"Vďaka športu som sa nielen fyzicky zdravšie vyvíjal, ale najmä mal obrovský prínos pre môj osobnostný rast. A práve to je cieľ našej akadémie. Preto beriem ako spoločenskú zodpovednosť odovzdať svoje skúsenosti ďalším generáciám. Tak, ako som sa ja motivoval a mal vzory v minulosti, chcem aj ja pozitívne vplývať na motiváciu detí a mladých športovcov. Vďaka skúsenostiam a znalostiam sa budeme snažiť ponúknuť deťom komplexný program, prihliadajúc na všetky naše teoretické, ale predovšetkým praktické znalosti," uviedol Tóth pri predstavení projektu.

 

Celkový počet 24 Športových akadémií Mateja Tótha (ŠAMT) vznikne v spolupráci s mobilným operátorom O2. Spoločnosť podporí zriadenie troch ŠAMT v každom kraji na Slovensku - spolu 24. Zriadenie a prevádzku nepodporí len finančne, ale aj ambíciou rozšíriť projekt na masy a priviesť tak k športu rodičov, rodinných príslušníkov a všetkých, ktorí chcú prispieť k zriadeniu akadémie na konkrétnej škole.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona