Matej Oravec sa stal hrdinom Trnavy v zápase európskej ligy

NETKY.SK • 21 September 2018, 01:05 • 2 min
Matej Oravec sa stal hrdinom Trnavy v zápase európskej ligy

Trnava – „Bílí andelé“ vo štvrtok dvadsiateho septembra nesklamali. Jediným gólom si zabezpečili víťazstvo v prvom kole európskej ligy.

slovakia

left justify in out

O dnešnom dni sa už dlho hovorilo ako o futbalovom sviatku v Trnave. 17.114 fanúšikov s veľkým napätím očakávalo, ako dopadne prvý zápas D skupiny európskej ligy Spartaka proti RSC Anderlechtu.

 

Klamal by som, keby poviem, že je to normálny zápas. Nastúpime proti výbornému mužstvu, ktoré hráva pravidelne európske súťaže. Je to niečo výnimočné, aj pre Spartak, ktorý si v novodobej edícii skupinu vyskúša po prvý raz. Cítiť to v celom meste, ľudia sa tešia, rovnako aj my. Chceme ich nesklamať. Budeme spokojní, keď nám po záverečnom hvizde zatlieskajú. Podobne ako po Crvenej Zvezde, bez ohľadu na výsledok,“ znelo prehlásenie hráča Spartaku Erika Grendela pred zápasom.

 

Jeho slová sa potvrdili. Belgičania väčšinu času ovládali ihrisko. Loptu držali takmer sedemdesiat percent času. Vzduchom sa šírilo také napätie, že by sa dalo krájať. Päť žltých kariet na strane domácich náladu priaznivcov Spartaku rozhodne nevylepšilo. Verím, že mnohí, (musím priznať, že aj ja) som už strácal nádej na víťazstvo. Svetlým momentom večera bolo, keď v sedemdesiatej deviatej minúte zásluhou Mateja Oravca predsa len lopta trafila do bránky Belgičanov. Spartak si takto pripísal prvé víťazstvo v európskej súťaži. Záverečný komentár trénera Radoslava Látala znie takto:

 

"Sú to krásne pocity, pre toto hráme futbal. Čakali sme na jednu šancu a tú sme premenili. Opakuje sa to, čo sme hrali aj v predkolách. Proti nadštandardným súperom sa väčšinou bránime a čakáme na svoju príležitosť."

 

Hrdina dnešného stretnutia Oravec zaujal k výsledku nasledovné stanovisko: "Je to niečo neskutočné, nedá sa to ani opísať. Fantastickí diváci a gól na konci zápasu, nič krajšie ani nemôže byť. Je to to najkrajšie, čo som zatiaľ zažil. Súper mal chvíľami tlak, ale ustáli sme to a napokon sme vyhrali."

 

Dnešná stratégia Spartakovcom vyšla. Toto športové podujatie dokazuje, že aj v Trnave sa môžu diať dôležité veci na európskej úrovni. Dúfajme, že dnešný úspech sa pre trnavský futbalový tím stane štartovným mostíkom vo víťaznom ťažení v nastávajúcej jesennej súťaži.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies