Matej nevylúčil, že by mohol kandidovať na post predsedu SDKÚ-DS

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 12:58 • 2 min
Matej nevylúčil, že by mohol kandidovať na post predsedu SDKÚ-DS

BRATISLAVA - Exposlanec Národnej rady SR za SDKÚ-DS Ondrej Matej nevylúčil, že by mohol kandidovať na post predsedu SDKÚ-DS.

slovakia

left justify in out

"Zaujímavá myšlienka, budem sa ňou zapodievať," reagoval dnes na poznámku, že aj jeho meno sa spomína v súvislosti s výmenou predsedu strany Pavla Freša. Oveľa dôležitejšie než personálne otázky v strane je však pre Mateja to, či strana dokáže priniesť občanom pre rok 2016 ponuku. Pripomenul, že SDKÚ-DS vždy prinášala riešenia, robila reformy, priviedla Slovensko do európskych štruktúr. Matej je hrdý na to, že je členom strany, ktorá toto dokázala a ktorá riadila krajinu.

 

O výmene predsedu Pavla Freša sa hovorí v kuloároch, mal by k tomu vraj byť aj mimoriadny Kongres. Viacerým sa zdá, že Frešo stranu nezvláda, venuje sa prevažne Bratislavskému kraju, ktorému šéfuje.

 

O fungovaní či nefungovaní strany hovoril so svojimi straníckymi kolegami nedávno aj podpredseda Martin Fedor. Údajne plánuje odstúpiť z funkcie podpredsedu. Nepriamo pre TASR pripustil, že by vo vedení strany rád videl expodpredsedu a bývalého ministra financií Ivana Mikloša.

 

SDKÚ-DS prešla naposledy personálnymi zmenami vlani v decembri, keď odišla Lucia Žitňanská, Miroslav Beblavý a Magdaléna Vášáryová. Ako dôvody uviedli nejasnosť postojov strany, stratu obsahu politiky, neschopnosť prijímať rozhodnutia. Beblavý tiež strane vyčítal, že jej najväčším cieľom aj výsledkom je udržanie si postu predsedu samosprávneho kraja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona